Tabu
Image default
CULTURE Slider

Insula Kasos ⎢ Trei epave antice, descoperite pe fundul Mării Egee

Numeroase amfore au fost descoperite în timpul unei cercetări arheologice submarine, desfășurată toamna trecută în apropierea insulei Kasos, a anunțat  Ministerul elen al Culturii și Sporturilor. 

Comerț cu amfore

Toamna trecută, o echipă de arheologi greci a descoperit trei cargouri antice pe fundul Mării Egee, în interiorul cărora se aflau mai multe vestigii. 

Cea mai importantă navă descoperită este o epavă romană din secolele II-III d.Hr., în care se aflau depozitate amfore de tipul Dressel 20, fabricate într-un atelier iberic din regiunea Guadalquivir, precum și amfore de tipul Africana I, produse și în prezent în atelierele tunisiene. 

Celelalte două epave sunt vase mult mai vechi. Una dintre acestea, care transporta amforele din nordul Mării Egee, datează din secolul I î.Hr., iar cealaltă, în care se aflau amfore clasice, provenite din orașul grecesc Mende, situat în peninsula Halkidiki, datează din secolul al V-lea î.Hr..

Un sit arheologic submarin

Această campanie arheologică a mobilizat 23 de oameni de știință, care au petrecut, în total, peste 200 de ore în zona de prospecție. Pe lângă navele antice, a mai fost descoperit și un vas din epoca modernă. 

Organizată în perioada septembrie – octombrie 2020, sub direcția cercetătorilor Xanthi Argiris și George Koutsouflakis, operațiunea se înscrie într-o campanie de cercetare lansată în 2019 de Eforatul antichităților submarine. 

Obiectivul său principal vizează identificarea, documentarea și studierea antichităților marine dintr-o zonă importantă pentru comerțul maritim din perioada antică.

sursa: Le Figaro

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 9 iunie

realitatea

Surprinde-ti iubitul cu un desert delicios – tarta cu citrice

realitatea

Sărbătoare mare în familia Andreei Berecleanu

Tabu Tabu

Cum a slăbit de fapt Beyonce după nașterea gemenilor? Totul despre dieta sa. FOTO

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 12 iunie!

realitatea

O femeie de 61 de ani și-a născut propria nepoată

Andreea Damian

Scrie un comentariu