Tabu
LIFESTYLESlider

Inteligenţa artificială va fi folosită pentru descifrarea plânsului bebeluşilor

Bebeluşii pot plânge din diferite motive: fie de foame, fie de durere. Dar, cu timpul, părinii reușesc să interpreteze de cele mai multe ori cauza. Totuși, mulți sunt stresați pentru că le este dificil să înțeleagă exact problemele copiilor.

Un grup internaţional de cercetători a dezvoltat un program bazat pe inteligenţa artificială, care poate fi extrem de util în acest sens. Softul are o tehnologie similară asistentului virtual Alexa și e menit să descifreze nevoile indicate de plânsul bebeluşilor, precum foamea, schimbarea unui scutec murdar şi durerea.

Cercetătorii spun că programul poate face distincţia între plânsul normal, provocat de foame sau nevoia de contact fizic, şi cel special, cauzat de diferite boli, dureri.

Sistemul pus la punct de aceştia foloseşte algoritmi de recunoaştere automată a vorbirii, aceeaşi tehnologie utilizată pentru conceperea asistenţilor virtuali folosiţi de companii precum Google şi Amazon, pentru a detecta şi interpreta diferitele caracteristici ale plânsetelor bebeluşilor. Experții au detaliat cum au dezvoltat programul de inteligență artificială într-un studiu publicat în IEEE/CAA Journal of Automatica Sinica.

Cercetătorii au folosit un proces numit „detectare comprimată” – care reconstruieşte semnale bazate pe date incomplete – pe care l-au aplicat pentru a recunoaşte şi clasifica caracteristicile plânsetelor, pentru a determina motivul acestora şi cât de urgentă este nevoia respectivă.

Programul poate fi folosit şi de angajaţii din sistemul de sănătate care se ocupă de îngrijirea bebeluşilor.

 

ARTICOLE SIMILARE

3 moduri in care iti mentii calmul pe parcursul zilei

realitatea

„Insula orgiilor”, destinația interzisă a Italiei fascinează turiștii

Andreea Damian

Cristea l-a facut praf pe Slav: “Adoarme cu degetelul in gurita, iar Bianca ii da… “

Dieta cu suc a lui Naomi Campbell

Aceste clişee ne dor (21): “Familia dezorganizată”

Fenomenul sharenting: publicăm fotografii cu copiii noștri pe rețelele de socializare, da sau nu?

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu