Home > Agenda > stiri > Lacul Lebedelor linga Tzociu si Palade

Lacul Lebedelor linga Tzociu si Palade

S-a terminat cu manusile lungi pina la cot si voaletele elegante. S-au dus si rochiile de seara si coafurile elegante. Baletul clasic, al greilor, se joaca acum linga Tzociu si Palade in teatrele de vara de pe litoral. Teatrul de stat din Kiev (probabil rezervele, lebedele doi in décor) se afla pe litoral cu Lacul Lebedelor de Piotr Ceaikovski si urma sa evolueze, conform afiselor, vineri seara la teatrul de vara din Eforie. Ceea ce urmeaza este un exercitiu de imaginatie.
Spectatori care-si scutura nisipul din slapi, scena ruginita si paraginita, muzica lui Ceaikovski si niste balerine care danseaza la sincron sub privirile uimite ale personajului numit Siegfried care constata ca niste fete au fost transformate in lebede printr-un blestem; remarci din public care i-ar produce un atac de inima lui Dan Grigore.

Nu stim citi spectatori a avut reprezentatia teatrului din Kiev vineri seara, dar ne-am distrat gindindu-ne cum se vor intoarce acasa si vor povesti ca, la mare, au vazut balet clasic. De altfel, turistii pot vedea si lebede reale, nu balerine, pe malul marii. 15 lebede sunt de mai bine de o jumatate de an in golful de la Mangalia si s-au obisnuit atit de bine cu turistii, incit vin si maninca direct din mina lor.


Comenteaza acest articol

Lacul Lebedelor linga Tzociu si Palade

by realitatea   1 min
0