Tabu
Image default
CULTURE Slider

Licitație de artă: Comorile din colecția Aïdei Aznavour-Garvarentz

Casa de licitații Piasa din Paris va scoate astăzi la vânzare piese de mobilier și obiecte de artă care au aparținut surorii cântărețului Charles Aznavour, decedat în urmă cu 10 ani. 

Vineri, 4 decembrie, sora mai mare și mult iubită a artistului francez Charles Aznavour și soția compozitorului Georges Garvarentz, Aïda Aznavour-Garvarentz, a decis să scoată la licitație colecția sa de mobile și obiecte de artă. 

Din cauza pandemiei și a carantinei instaurate pe teritoriul francez, licitația se va desfășura cu ușile închise, începând cu ora 15:00. Cumpărătorii interesați vor putea participa online sau prin telefon. 

Licitația de astăzi oferă spre vânzare o colecție impresionantă de obiecte veritabile. De pildă, modelul de clavecin Ruckers, de la palatul Versailles, „sculptat și poleit în aur ca o caleașcă”, conform descrierii sale, are o valoare estimată între 50 000 și 80 000 de euro.

Printre operele de artă propuse în catalogul licitației se numără și un tablou din secolul al XVIII-lea, semnat de pictorul Jean-François Colson, o canapea realizată de Georges Jacob, cel mai reputat dulgher din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, un cufăr purtând inscripția „rue de Navarin”, adresa istorică a familiei Aznavour și busturi ale împăraților romani sculptate în marmură, replici fidele ale operelor de artă din antichitate. 

Colecționarii vor fi cu siguranță interesați să intre în posesia partiturilor și a manuscriselor de la cântecele compuse de Georges Garvarentz și Charles Aznavour, care vor fi, de asemenea, scoase la licitație. Estimarea totală a documentelor se învârte în jurul sumei derizorii de 1500€, însă este posibil ca licitația de azi să întreacă toate așteptările. 

sursa: Le Figaro 

ARTICOLE SIMILARE

Azi marcăm Ziua Internațională a Fericirii

Andreea Damian

Alimentul secret pe care Victoria Beckham îl consumă zilnic pentru o piele frumoasă

Andreea Damian

Actorul sud-coreean Lee Min Ho își încheie serviciul militar și revine pe micul ecran

Andreea Damian

Peste 800 de noi votanţi la Oscar invitaţi în 2020. Pe listă se află și trei românce

Andreea Damian

Avertismentul oamenilor de știință! Ce s-a descoperit la pacienții infectați și vindecați de coronavirus

Andreea Damian

Cele mai frumoase citate din literatura franceza!

realitatea

Scrie un comentariu