Home > Lifestyle > Lista lucrurilor pe care nu trebuie să le faci de Crăciun

Lista lucrurilor pe care nu trebuie să le faci de Crăciun

Acest sezon și în special zilele acestea sunt alcătuite din liste pentru Crăciun: liste de cadouri, liste de felicitări de transmis, liste cu persoane de văzut și lucruri de făcut. Poate fi copleșitor. Lista listelor poate părea nesfârșită. Dar nu trebuie să fie așa.

E adevărat că listele ne ajută să rămânem organizați (cât de cât) când pe lângă stresul zilnic se adaugă un fel de stres de sărbători. O fi strălucitor dar tot stres e. Și atunci, ia-ți un moment de rebeliune și fă o listă cu ceea ce nu trebuie să faci de Crăciun. Și ține-te de ea pe cât posibil.

Câteva sugestii:

Nu fă 12 tipuri de prăjitură atunci când două ajung! Da, e frumos pentru copii să simtă acasă mirosul de prăjituri în cuptor. Dar este chiar mai plăcut să locuiască alături de un părinte care nu se stresează că biscuiții sau prăjiturile n-au ieșit cum trebuia.

Nu cheltui aiurea doar de dragul de a cheltui! Este atat de tentant sa ne răsfățăm copiii, iubiții și familia dar e groaznic să fie nevoie să plătești pentru asta 6 luni de acum înainte.

Nu adăuga stres și cheltuieli inutile prin trimiterea de felicitări oamenilor pe care îi vezi în fiecare zi. Felicitările sunt minunate pentru prietenii și rudele care trăiesc la distanță și pentru care o scrisoare reprezintă o modalitate importantă de a fi la curent cu viața ta. Dar în rest este suficient să pui o felicitare virtuală pe Facebook și să le urezi sărbători fericite.

Nu lua cel mai mare brad din piață/magazin.

Nu te apuca de o dietă nouă. Rămâi la mâncarea sănătoasă și la mese echilibrate, dar nu e momentul să te torturezi pe tine și pe toți în jurul tău, încercând să slăbești 10 kilograme până la Anul Nou. Să te menții în ceea ce privește alimentația în această perioadă a anului este adesea un exercițiu în auto-înfrângere și un stres suplimentar care-ți ajunge.

Nu alerga să încerci să găsești cadourile materiale perfecte atunci când timpul împreună este ceea ce majoritatea prietenilor și rudelor tale doresc cel mai mult.

Nu-i cere soțul sau iubitului să meargă la petrecerile organizate la birou. Există puține lucruri la fel de plictisitoare cum e să asculți alte persoane vorbind despre ceva de care nu ești interesat. Mergi și bucură-te de petrecile acestea liniștită și singură.

Nu deveni sclava listelor – nici măcar a acesteia. Rămâi flexibilă, șterge de pe liste lucrurile pe care nu vrei să le faci, nu poți să le oferi în mod realist sau la care știi că nu vei ajunge în niciun fel. Bucură-te pur și simplu de tine și de cei din jur.

Articole asemanatoare
notre dame
Fără slujbă de Crăciun în catedrala Notre-Dame pentru prima dată în peste 200 de ani
Crăciun
Idei de ținute vesele pentru petrecerea de Crăciun
Ghid pentru oferirea cadourilor destinate copiilor mici – nu arunca banii pe prostii
Ayn Rand l-a pârât pe Capra serviciilor secrete pentru comunismul inexistent dintr-un film de Crăciun

Comenteaza acest articol

Lista lucrurilor pe care nu trebuie să le faci de Crăciun

by realitatea   2 min
0