Tabu
LIFESTYLE

Lista țărilor în care putem pleca în vacanță și cu ce condiții

restricții

Din cauza numărului tot mai mare de cazuri confirmate de COVID-19 în țara noastră, mai multe state europene au impus restricții de călătorie pentru persoanele care vin din România.

Austria, Cehia și Grecia au impus obligativitatea testului COVID-19 pentru cetățenii români. Turiștii din România sunt obligați să stea o perioadă de 14 zile în carantină într-una din următoarele țări: Germania, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Slovacia, Slovenia, Spania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Cehia, Suedia și Elveția, informează MAE. De asemenea, Cipru a plasat România în categoria „C” de țări ai căror cetățeni nu pot intra ca turiști.

În zona Asia și Orientul Mijlociu, Maldive este deschisă turiștilor, inclusiv cei români. De asemenea, accesul în Dubai este permis, cu condiția efectuării unui test COVID-19 (PCR). Accesul în Indonezia este și el permis pe cale aeriană dar doar pentru cei care au obținut viză după 31 martie 2020, conform MAE.

Autoritățile din Nepal au anunțat că muntele Everest va fi din nou accesibil de la 17 august. De asemenea, Sri Lanka va fi, teoretic, redeschisă de la 15 septembrie, deși nimic nu e sigur în prezent. Cambodgia poate fi și ea, tot teoretic, vizitată, dar condițiile de intrare sunt atât de stricte încât par a fi menite să îi descurajeze, mai degrabă,pe potențialii turiști: la sosirea pe aeroport, trebuie să prezinți o garanție de 2.000 de dolari cu care să plătești testul COVID și eventualul tratament în cazul în care ești depistat pozitiv. În plus, trebuie să stai 14 zile în carantină. Rămân închise pentru turism Vietnamul, Filipine, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda, Israel, Qatar, Iordania.

De pe 6 iunie, Zanzibarul s-a redeschis turiștilor, după ce pe 20 martie fuseseră închise toate activitățile economice în Tanzania. Kenya este și ea deschisă turiștilor de la 1 august. În Nigeria, pentru a intra ca turist trebuie să faci test obligatoriu și autoizolare timp de 14 zile. În continuare rămân închise Mozambic, Mauritius, Seychelles, Madagascar, Tunisia, Africa de Sud și Maroc. Costa Rica și-a redeschis granițele pentru turism de la 1 august. Dominica se redeschide pentru turiști pe 7 august.

ARTICOLE SIMILARE

Emotiile sau cum oscilam intre pozitiv si negativ

realitatea

Terapeuții tot caută “leacul” pentru homosexualitate

realitatea

Motivul pentru care Prințul William și Kate Middleton nu dețin, de fapt, custodia copiilor

Andreea Damian

Drama Monicai Anghel! Si-a facut liposuctie, dar a intrat in depresie si a vrut sa se sinucida

Un cuib de nobili

realitatea

Cafeaua, un prieten necesar

realitatea

Scrie un comentariu