Tabu
Image default
CULTURE

Lucian Bode anunță alocarea a 2% din PIB pentru domeniului transporturilor

Ministrul Transporturilor – Lucian Bode a prezentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Planul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, parte integrantă a PLANULUI NAȚIONAL DE INVESTIȚII ȘI RELANSARE ECONOMICĂ.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a susținut, miercuri, Planul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030. Bode a declarat că va manifesta toleranță zero față de încercările de a sabota implementarea unor proiecte complexe și de durată, precum cele de infrastructură. Mai mult, oficialul adaugă că alocarea a 2% din PIB/an pentru finanțarea domeniului transporturilor nu este suficientă și nu garantează implementarea acestor proiecte.

“Guvernul a prezentat la începutul lunii iulie viziunea de dezvoltare economică a României pentru următorii ani. Se pune un accent important pe investiții publice. La capitolul de infrastructură din acest plan, noi am venit cu un angajament ferm care vizează alocarea a 2% din PIB / an pentru finanțarea domeniului transporturilor. Afirm că nu va fi suficient acest procent. Faptul că vom avea 2%, față de 0,6% cât este acum, nu înseamnă că este garantată implementarea proiectelor”, a spus ministrul Transporturilor.

“Am identificat un set minimal de șase măsuri care vor conduce la implimentarea accelerată și profesionistă a proiectelor de infrastructură: creșterea calității sudiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice, eficientizarea relației cu instituțiile și entitățile avizatoare, îmbunătățirea legislației privind achizițiile publice, introducerea unui sistem de judecată mai rapidă a contestațiilor, creșterea performanței beneficiarilor și a cooperării între autoritățile locale și cele naționale și o monitoriare profesionistă a implementării acestor proiecte”, a mai precizat Bode.

ARTICOLE SIMILARE

CHA CHA LITIX! Episodul 106. De ce antivacciniștii din Transilvania au devenit brusc mai optimiști

Andreea Damian

NICOLETA LUCIU si ROXANA IONESCU – striptease de Revelion!

Casa celebrei Mița Biciclista se redeschide după 80 de ani. Cât costă biletul la balul inaugural din noiembrie

Andreea Damian

După Brâncuși vine Baba, după Baba vine Grigorescu, apoi Dalí

Care e povestea Jerusalema? Cum a început această provocare globală

Andreea Damian

HBO lansează o mini-serie despre catastrofa de la Cernobîl

Andreea Damian

Scrie un comentariu