Tabu
Image default
CULTURE

Lucian Bode anunță alocarea a 2% din PIB pentru domeniului transporturilor

Ministrul Transporturilor – Lucian Bode a prezentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Planul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, parte integrantă a PLANULUI NAȚIONAL DE INVESTIȚII ȘI RELANSARE ECONOMICĂ.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a susținut, miercuri, Planul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030. Bode a declarat că va manifesta toleranță zero față de încercările de a sabota implementarea unor proiecte complexe și de durată, precum cele de infrastructură. Mai mult, oficialul adaugă că alocarea a 2% din PIB/an pentru finanțarea domeniului transporturilor nu este suficientă și nu garantează implementarea acestor proiecte.

“Guvernul a prezentat la începutul lunii iulie viziunea de dezvoltare economică a României pentru următorii ani. Se pune un accent important pe investiții publice. La capitolul de infrastructură din acest plan, noi am venit cu un angajament ferm care vizează alocarea a 2% din PIB / an pentru finanțarea domeniului transporturilor. Afirm că nu va fi suficient acest procent. Faptul că vom avea 2%, față de 0,6% cât este acum, nu înseamnă că este garantată implementarea proiectelor”, a spus ministrul Transporturilor.

“Am identificat un set minimal de șase măsuri care vor conduce la implimentarea accelerată și profesionistă a proiectelor de infrastructură: creșterea calității sudiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice, eficientizarea relației cu instituțiile și entitățile avizatoare, îmbunătățirea legislației privind achizițiile publice, introducerea unui sistem de judecată mai rapidă a contestațiilor, creșterea performanței beneficiarilor și a cooperării între autoritățile locale și cele naționale și o monitoriare profesionistă a implementării acestor proiecte”, a mai precizat Bode.

ARTICOLE SIMILARE

Ce frumoasa era DIANA SORESCU! A fost inmormantata ieri – avea 26 ani

realitatea

Vedete nascute pe 17 august!

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Pilat Gallery, singura galerie axata pe pop-art din Romania

realitatea

Nu, selecționerul Croației, Dalic n-a scris scrisoarea. Ce crede adevăratul autor

Dora Constantinovici

Miley Cyrus își vinde noul album împreună cu un prezervativ

Andreea Damian

Scrie un comentariu