Tabu
CULTURELIFESTYLESlider

Lumea întreagă protestează împotriva poluării doar românii cer azi mai multe șosele pentru #șîeu

Toată presa internațională vuiește și scrie despre protestul de azi. „Incredibil, cât de organizați sunt și cu câtă pasiune protestestează” se spune. „Bravo lor, luptă pentru drepturile lor cu guvernul, pentru un viitor mai bun” se adaugă. Dar nu, nu este despre protestul din România, fiți serioși. Azi, elevii și studenții din întreaga lume au ieșit să protesteze împotriva nepăsării guvernelor cu privire la încălzirea globală și schimbările climatice.

Peste 2.000 de evenimente sunt planificate astăzi în 123 de țări. Fiecare continent este implicat – inclusiv în Antarctica. Nu și România. Pentru că doar în România, planetele s-au aliniat astfel încât românii să protesteze (fără pic de considerație față de ceea ce se întâmplă în restul lumii) că vor autostradă deci și mai mult consum de combustibil poluant – exact azi când întreaga lume protestează împotriva poluării. N-au protestat ieri, nu vor protesta mâine ci azi.

Protestează la noi primarii – unul chiar de la PSD al comunei Săvinești din județul Neamț, Daniel Horciu, care e exasperat că, atunci când merge la schi în Austria, face 11 ore pe drumurile din România, iar din Ungaria și până la destinație mai face doar 6. Vă dați seama?! Așa că azi, el va întrerupe activitatea în primărie și va porni și sirenele în localitate, pentru că “oricum trebuie verificate”. Pe banii publici, da.

Protestează preşedintele Consiliului Judeţean Brașov, Adrian Viştea şi alți 35 de primari din judeţ – tot pe bani publici. Și Chirică din Iași e în schemă, chiar și Robu din Timișoara. Practic majoritatea politicienilor sunt în campanie… de protest. Protestează președintele Iohannis și ministrul Finanțelor Teodorovici, polițiștii din două sindicate ale poliției, ambasadele, băncile, fetele de la studiourile de masaj, cofetarii, brutarii, ROMATSA, ziarele, școlile particulare, toată lumea bună s-a pus pe protestat. S-a făcut chiar și un clip muzical cu ocazia evenimentului și câteva clipuri promoționale, un imn oficial România vrea autostrăzi, nu știu cum de nu s-a gândit nimeni să taie niște porci și să facă niște mititei în Parcul Cișmigiu, să scufunde lumea protestul global în niște muștar timp de 15 minute, să se prindă într-o horă #șîeu sunt ignorant, să se vadă de pe Lună cât e românul de implicat pe ulița lui. Sau măcar din mașina electrică trimisă-n spațiu de Elon Musk.


Dincolo de penibilul situației #șîeu rămâne gustul amar al faptului că da, avem nevoie de o infrastructură mai bună. Știm cu toții cum arată șoselele noastre – asta atunci când ele există. Dar asta nu se rezolvă cu proteste de 15 minute și istericale pre-electorale sau show câmpenesc. Și te uiți așa, în jur, la alte țări, cum încercăm noi, dragii de noi să tot explicăm cum vrem să facem parte din UE, vrem să nu mai fim închiși aici, în satul nostru trist. Suntem doar niște provinciali fuduli și insensibili la ceea ce aspiră să atingă cei spre care mergem cu pieptul dezvelit să ne primească în familia lor. Practic niște sălbatici.
Mă uit la copiii ăia care au ieșit azi să urle la politicienii din întreaga lume, să le strige să nu mai polueze, să nu le strice de tot lumea în care trăiesc și apoi mă uit la oamenii care protestează la noi alături de politicienii noștri care au ieșit azi toți, putere și opoziție să protesteze că n-au infrastructură pe care să ajungă la schi în Austria sau pentru voturi și imagine și nu pricep, serios, cum am ajuns aici?

ARTICOLE SIMILARE

Nicolas Cage vorbește despre Halloween, filmul Primal și dragostea lui pentru pisici

realitatea

Vlad Gherman și Oana Moșneagu din „Adela” au făcut anunțul: „Răspunsul este da”

Andreea Damian

Barbatul ideal, prin ochii unor fetite: 30 de reguli pe care trebuie sa le respecte

Harry și Meghan ajung în fața judecătorilor. Cine i-a dat în judecată pentru defăimare

Andreea Damian

NUNTA lui CATARAMA cu ADINA ALBERTS

realitatea

De ce Kate a purtat rochii de gravidă scurte, iar Meghan ar trebui să-i urmeze exemplul

Andreea Damian

Scrie un comentariu