Tabu
Image default
lifestyle

Maria Dinulescu și Cristi Nemescu: o întâlnire pentru totdeauna

Pentru Maria Dinulescu întâlnirea cu Cristi Nemescu pentru „California Dreamin’ (nesfârșit)“ e neprețuită. N-are legătură cu rolul principal din film, nici cu succesul de la Cannes, e vorba despre lumea pe care au avut-o în comun. Am rugat-o să ne scrie despre teritoriul pe care se întâlneau cu vorbele și gândurile și am primit mailul acesta printre rândurile căruia ghicești multă emoție.

„Am încercat să plec de la multe lucruri comune nouă. Am folosit replici din viața reală și un text dintr-o scrisoare pe care o am de la Cristi. Sper ca și cititorii voștri să se bucure de sinceritatea noastră.“

*

Maria: Eu sunt Maria. Cum te cheamă?
Cristi: Cristi.

Maria:
Mergem să vedem un film?
Cristi: Nu ăsta că nu o să îți placă.

Maria:
Pot să te sun din când în când și să te întreb la ce film să merg? Te-ai înroșit? De ce?
Cristi: Å¢i-am adus un trandafir de Sf. Maria…

Maria: Åži de ce te împiedici?

Maria: Åžtii ce îmi doresc cu filmul ăsta? Ca eu să fiu ultima persoană pentru care să îți faci probleme pe platou.

Maria:
Pot să merg cu limba pe gâtul lui Andrei înainte să îl ling pe buze, dar fără ca Alex (Mărgineanu) să știe? Cred că poate să fie mai bine pentru film și îl surprinde pe Alex…
Cristi: Poți să faci ce vrei tu.

Maria:
Facem și noi o poză a noastră?
Cristi: Åžtii Maria, tu ai mai multe straturi (ca o ceapă, ți-am mai zis)… ultimul dintre ele este foarte, foarte ascuns și întunecat pe care e aproape imposibil să îl descoperi și să îl atingi. Stratul ăsta e imens. E un univers în sine pe care nu cred că l-a explorat cineva vreodată și parcă ți-ai pus o mie de capcane și de poteci false pentru ca oricine să se rătăcească până să ajungă la el…

Åži pentru că e atât de adânc, e întuneric, IAR EU orbecăi undeva la granițele lui și am început să trec de vamă înarmat cu o lanternă și multă răbdare. Am văzut pași – cred că au mai fost și alții până aici, dar și ei s-au rătăcit. Å¢ip și nu îmi răspund decât ecouri vagi care se amestecă între ele. Ei bine, stratul ăsta e fascinant deși uneori are momente lugubre și amețitoare… Nu știu cum să îți numesc acest strat.

E cumva legat de faptul că ai un suflet foarte bun și mare, dar nu e numai asta… Liniștește-te, nu te uita ciudat când mă vezi azi mai încolo. Sunt același și VREAU SĂ RĂMÂI ACEEAÅžI… doar să știi că țin foarte mult (pur și simplu am stat un sfert de oră la acest ultim cuvânt pentru ca să încerc să îți explic cât de mult și nu găsesc cuvinte sau cuvântul, dar poate că mai mult ar trebui să îți demonstrez în fapte) la tine. Eu am să continuu să explorez stratul din adâncimi dacă mă lași.

Cineva:
Maria, trebuie să îți spun ceva!
Maria: Cine? Cine? Cine? Cine? Cine? Cine? Cine? Nu mă atinge. Cine? Cristi al meu?

*

Pe Maria Dinulescu o veți putea vedea în lunile viitoare în „Casanova, identitate feminină”, „The Dot Man”, „Pescuit sportiv”, „Dincolo de America”, iar anul viitor în „Concertul” (un film de Radu Mihăileanu).

Maria Dinulescu a primit premiul de interpretare feminină la Festivalul Filmului Mediteraneean pentru rolul Monica din „California Dreamin’ (nesfârșit)”, 2007.

Filmul „California Dreamin’ (nesfârșit)“ a obținut Marele premiu al secțiunii Un Certain Regard, 2007.

ARTICOLE SIMILARE

ALEX VELEA s-a luat la bataie pe scena

Interviu Tabu.ro: Mihai Panfil și Make ne dezvăluie secretele meseriei de barman

realitatea

Mika Rain

realitatea

Idei de decorare a peretelui din spatele televizorului. Sunt geniale, încercați-le!

Andreea Damian

Nicole Scherzinger şi Paula Abdul, ameninţate cu moartea

realitatea

Idei creative pentru decorarea caloriferelor

Andreea Damian

Scrie un comentariu