Tabu
Image default
lifestyle

Dorotheea Petre și Cătălin Mitulescu: o întalnire rațională

Dorotheea Petre este prima actriță româncă ce a primit un premiu de interpretare la Cannes (în cadrul secțiunii Un Certain Regard), dar când a citit scenariul filmului „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, nu credea că este actrița potrivită pentru rolul Evei.

„Îmi imaginam ceva mai candid, o blondă înaltă, dar dacă regizorul a decis așa, am început să discutăm și să construim personajul.” Datorează premiul acesta talentului ei, dar și regizorului Cătălin Mitulescu. Cu doi ani înainte de a se filma „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, Cătălin Mitulescu era, prin casa sa de producție La strada, producătorul filmului „Ryna“ al regizoarei Ruxandra Zenide.

Dorotheea, atunci studentă în anul II, a câștigat castingul pentru Ryna și a plecat la Sulina cu întreaga echipă de filmare. „Eu am văzut-o acolo și m-am hotărât că va fi Eva, personajul principal al producției la care aveam deja scenariul”, spune Cătălin. Dorotheea a învățat pe platourile de filmare mai multe decât li se preda colegilor ei de an la clasă. În anul IV era deja la al doilea lung metraj.

E ambițioasă, sigură pe ea și crede că rezultatul de pe ecran e munca întregii echipe, nu doar a regizorului sau a actorilor. „Nu cred că un regizor îți dă o șansă. Pentru că el alege ceea ce îi trebuie, ceea ce are nevoie. Nu vrea nimeni să riște pe banii lui.” Crede, însă, în talent și știe că dacă ai har, mai devreme sau mai târziu, reușești.

„Nu vorbesc despre mine în mod special, ci în ge- neral. Dacă ai talent, poți face mai ușor lucruri pentru care alții se străduiesc mai mult și acest lucru face diferența de la un anumit moment încolo.” O întreb despre cum stabilește baza emoțională cu regizorul, pentru că pare că e foarte rațională și calculată și răspunde sigură pe ea.

„Vorbim, ne spunem fiecare părerea și încercăm să obținem de la noi tot ce putem pune în folosul proiectului. La un film, construiește toată lumea și dacă te-ai implicat în el, atunci faci tot posibilul ca să iasă bine.” A refuzat proiecte după ce a luat premiul la Cannes? „Nu se pun cele refuzate din lipsa timpului, nu? Am refuzat câteva scenarii care nu-mi plăceau.” Dar pentru că nu-ți plăcea un regizor? „Nu, n-a fost cazul.”

Colaborarea de succes dintre Dorotheea Petre și Cătălin Mitulescu va continua anul viitor cu „Un balon în formă de inimă.” În noiembrie, Dorotheea Petre poate fi văzută în „Mar Nero“ în regia lui Federico Bondi, iar anul viitor va avea premiera filmul „L’Enfance d’Icare“ la care tocmai a terminat de filmat alături de Guillaume Depardieu.

Din toamnă însă, se reîntoarce la teatru, cu „Closer“ (Teatrul Mic). Pentru rolul Eva din „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, Dorotheea Petre a primit nu doar premiul de interpretare la Cannes, ci și distinctia Meritul Cultural acordată de Președinția României.

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine…

realitatea

BAHMU iese cu bine – live la tv – din operatia de fibrom uterin! FOTO

O ştiristă a leşinat în direct la TV (VIDEO)

Kate Moss, în sânii goi, în St. Tropez – Vezi Foto

realitatea

Spice Girls s-ar putea reuni din nou

realitatea

Catrinel Menghia nu e genul “apa plata cu lamaie”. Iata cu ce se indoapa la micul dejun!

Scrie un comentariu