Tabu
FASHIONSlider

MET Gala 2024. Au fost anunțate tema și codul vestimentar 

Revista Vogue a anunțat tema pentru MET Gala 2024, cel mai important eveniment din industria modei. Gala din acest an va avea loc pe 6 mai și va coincide cu deschiderea expoziției „Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” a Institutului de Costume al Metropolitan Museum of Art din New York.

Pe lângă tema galei — care este “The Garden of Time” —, editorii revistei Vogue au anunțat și codul vestimentar al evenimentului, cu tot cu indicații specifice în acest sens, pentru a se asigura că vedetele se vor costuma corespunzător.

Tema „Garden of Time”, inspirată de nuvela cu același titlu a lui J.G. Ballard din 1962, este o încercare a redactorului-șef al revistei Vogue, Anna Wintour, de a-i încuraja pe designeri să apeleze la elemente fantastice, la culori și imprimeuri. 

Tema are legătură și cu expoziția care va fi deschisă la Institutul de Costume, curatoriată de Andrew Bolton și indică spre “frumusețile adormite din arhivele muzeului”. 

Pentru a înțelege codul vestimentar al Met Gala 2024 — Grădina Timpului — este nevoie, în primul rand, de o înțelegere a conceptului expoziției din acest an.

Conform Metropolitan Museum of Art, piesele expuse datează de la un corset englezesc din secolul al XVII-lea din epoca elisabetană care întruchipează “frumusețea lumii naturale, fragilitatea și degradarea sa inevitabilă”. Alături de acestea vor fi expuse piese mai moderne, mai puțin delicate, împărțite în trei subteme: Pământ, Mare și Cer.

A doua parte a codului vestimentar are legătură cu nuvela lui J.G. Ballard din 1962. Autorul este cunoscut pentru romanul său „Imperiul Soarelui”, care a fost adaptat într-un film regizat de Steven Spielberg.

Povestea lui Ballard vorbește despre Contele Axel și soția sa, contesa, care trăiesc într-o “utopie de petrecere a timpului liber, artă și frumusețe.” Locuiesc într-o vilă cu o terasă care are vedere spre o grădină de flori “cu frunze translucide, tulpini strălucitoare ca sticla și cristale în mijlocul fiecărei flori.” 

Dincolo de zidurile vilei, o mulțime haotică se apropie cu fiecare oră și amenință liniștea cuplului de aristocrați. Pentru a restabili ordinea, contele trebuie să culeagă din grădina sa florile care inversează timpul, până când nu mai rămâne niciuna. Povestea se încheie cu mulțimea care coboară asupra vilei, acum o proprietate abandonată cu o grădina neglijată, în care statuile contelui și contesei sunt încâlcite în plante spinoase de belladona.

Codul vestimentar presupune atât declinări ale temei florale — luxuriante, distopice și artificiale — dar și a timpului, a melancoliei, a melodramaticului și a impresionismului, mișcarea artistică în care florile au avut un rol central.

În stilul “ballardian”, Vogue a recomandat ținute din colecția Haute Couture a lui Karl Lagerfeld pentru Chanel din primăvara 2015 menționând că “vei dori să arăți ca un memento mori ambulant în timp ce urci treptele covorului roșu de la Met Gala.”

În ceea ce privește tema timpului, sunt recomandate ținute inspirate de suprarealismul lui Salvador Dali — colecția Moschino din toamna anului 2022 — dar și creațiile lui Alexander McQueen din primăvara anului 2001.

Ca în fiecare an — cu excepția anului pandemic 2020 — gala va avea loc în prima zi de luni din luna mai și va celebra cele mai mari nume din industria divertismentului. 

Jennifer Lopez, Zendaya, Chris Hemsworth și Bad Bunny sunt gazdele galei, alături de Anna Wintour.

Pe lângă gazdele deja menționate, Wintour a cooptat și câțiva sponsori pe care i-a numit “președinți de onoare” ai serii: Jonathan Anderson, designerul-șef al brandului Loewe și Shou Zi Chew, directorul executiv al TikTok, unul dintre partenerii oficiali ai galei.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Vacanță în mijlocul orașului

realitatea

Pantalonii tăi sunt prea strâmți în talie? Iată trucul rapid și ușor să-i lărgești!

Andreea Damian

Loredana Groza, prima reacție după ce a lansat o melodie cântată alături de maneliști

Andreea Damian

Citeste povestea Alexandrei Ungureanu si Crush!

realitatea

Aranjarea părului lung | Idei de coafuri ușoare de vară

Andreea Damian

„Pe aripile vântului” revine la HBO Max

Andreea Damian

Scrie un comentariu