Tabu
BEAUTY

Microshading: tot ce trebuie să știi despre această nouă tehnică de machiaj pentru a redefini sprâncenele

A avea sprâncene pline, bine modelate și simetrice nu este o sarcină ușoară. Dacă există mai multe tehnici de machiaj, creioane, geluri, pudre sau rimel pentru sprâncene pentru a obține sprâncene definite, rămâne o muncă de zi cu zi care durează uneori mult timp.

Ce zici de o tehnică de a avea sprâncene perfecte, fără efort? Dacă vă place ideea, atunci poate veți încerca microshading.

Microshading: ce este?

Aceasta este tehnica de bază a machiajului permanent. Microshadingul este o tehnica care va da un efect de umbrire in interiorul sprâncenei sau pe anumite zone în funcție de rezultatul dorit, datorită introducerii pigmentului sub straturile superficiale ale pielii. Scopul este de a da un efect de umplere cu creion, care se obține în aproximativ o oră, la un preț mediu de 200-300 lei, variabil în funcție de saloane. Într-adevăr, rezultatul microshading-ului este foarte natural și realist. Nu trebuie confundat cu o altă tehnică celebră de machiaj permanent: microblading.

Care tehnică este mai bună: microblading sau microshading?

„Ambele sunt tehnici de machiaj permanent, este rezultatul care va fi diferit”, explică Maud Carlassare, potrivit Femme Actuelle. Ea continuă explicând că „microshading-ul presupune umbrire, microblading-ul este un efect de păr”. Într-adevăr, microblading-ul urmărește să reproducă iluzia părului, pe întreaga sprânceană sau pe anumite zone.

În realitate, nu există o tehnică mai bună între cele două. Totul va depinde de profilul tău și de ceea ce cauți. Maud Carlassare explică faptul că „microblading-ul este mai degrabă recomandat persoanelor care au păr puțin sau deloc, pentru a nu avea un efect de umplere excesivă a sprâncenelor”, în timp ce microshadingul „este pentru persoanele care au păr, dar care poartă machiaj și sunt sătule și doresc să înlocuiască acel machiaj trecător cu unul permanent.”

Rețineți că microshading-ul este considerat mai puțin dureros decât microblading, deoarece nu sunt liniile desenate, ci liniile mici punctate, care sunt mai bine tolerate de pielea sensibilă. În plus, pielea grasă cu porii dilatați va tolera mai puțin microblading, deoarece excesul de sebum ar putea deteriora efectul părului, prin diluarea pigmentului, ceea ce face microshading-ul mai eficient în timp.

Microshading-ul este un tatuaj?

Din moment ce introducem pigmenți sub piele, putem considera că microshading-ul este un tatuaj ? Potrivit expertului nostru, nu chiar! Cu microshading, pigmenții sunt introduși sub straturile superficiale ale pielii. „Mulți oameni cred că introducem pigmenții în epidermă, dar nu că îi introducem și în derm, altfel nu s-ar ține”, explică ea.

În realitate, diferența dintre un tatuaj și o procedură de machiaj permanent este adâncimea de inserare a pigmenților. Într-adevăr, tatuajul este făcut suficient de adânc în derm pentru a nu se mișca, în timp ce machiajul permanent va atinge doar cât mai mult posibil straturile superioare ale dermei, pentru a garanta o fixare, fără a fi definitivă.

Se estompează microshading-ul?

Dacă microshadingul nu este un tatuaj în sine, înseamnă că se estompează? Răspunsul este da, dar cât de repede? „Variază foarte mult de la persoană la persoană. La unii oameni se poate estompa foarte repede, iar la altele poate fi foarte lent. Depinde de tipul de piele, starea de sănătate a persoanei, grosimea pielii, rutina de îngrijire a pielii”, răspunde Maud Carlassare. Dacă nu există o estimare exactă, se consideră că microshading-ul poate lăsa urme între unu și trei ani, dacă nu există retușuri.

Cum să vă mențineți microshading-ul?

Dacă microshading-ul ține relativ bine, este totuși necesar să eviți anumite gesturi și să le privilegiezi pe altele, mai ales imediat după intervenție. Dezinfectați zona a doua zi și aplicați un balsam sau o cremă reparatoare/vindecătoare zilele următoare, pentru că aceasta este o microrană, care, ca un tatuaj, va trebui să se vindece.

În cele din urmă, dacă vrei ca microshading-ul tău să nu dispară complet și să-și păstreze aspectul inițial, va trebui să repeți procedură cu o ședință după un an, pentru a obține un rezultat care durează în timp.

ARTICOLE SIMILARE

Chiar ai nevoie să te speli pe față dimineața și seara? Răspunsul surprinzător al unui dermatolog

Andreea Damian

A reusit sa intinereasca 5 ani in 8 saptamani. Ce dieta a urmat si cum arata acum

Opt secrete cruciale pentru a face ochii mai expresivi

Andreea Damian

De ce tot mai multe femei renunță la păr și se rad în cap

Andreea Damian

Ce trebuie să ştii despre machiajul semipermanent

Andreea Damian

Alain Delon, mai sălbatic ca niciodată pentru Dior

realitatea

Scrie un comentariu