Tabu
LIFESTYLE

Mocănița din Apuseni își reia cursele turistice – tarife și program

Mocănița Apusenilor, trenul istoric al moților, reia cursele turistice în sezonul estival, pe o rută mai scurtă între Câmpeni și Abrud. 

În perioada 8 iulie – 10 septembrie, Mocănița va circula pe șinele de cale ferată dintre Câmpeni și Cărpiniș (Roșia Montană), pe un traseu de circa 4 kilometri ce va dura două ore, dus-întors. Trenul va pleca în zilele de weekend la orele 10.00, 12.00 și 15.00, iar în timpul săptămânii va circula doar cursa de la ora 15.00. 

Pasagerii care fac rezervări online vor primi confirmări telefonice dacă se ține sau nu cursa. Prețul unui bilet este de 25 de lei. În acest an, trenurile vor fi trase de locomotive diesel. Timp de zeci de ani, Mocănița a fost principalul mijloc de transport la care apelau moții din Alba care călătoreau spre Alba Iulia sau Turda. 

Mocănița a fost dată în funcțiune oficial la data de 20 iunie 1912 și a fost scoasă din uz în anul 1998. Linia îngustă avea 27 de stații, inclusiv 4 gări și 23 de halte. Până în anii ’70, trenul era acționat cu locomotive cu abur. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, moții au avut trenuri mai moderne, dar tot de cale îngustă. Linia ferată este monument istoric, la fel ca mai multe gări de pe traseu. Podul de fier de la Câmpeni se află, de asemenea, pe lista monumentelor istorice. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Actor roman snopit in bataie de nevasta! Iat-o pe XENA romanca!

PEPE va avea al doilea copil – un baietel

Cele mai importante recomandări în caz de cutremur

Andreea Damian

Legea AVORTULUI s-ar putea complica! Iata noile prevederi

Meghan Markle a dezvăluit meniul pe care îl va avea la nuntă

Andreea Damian

TUDOR CHIRILA – primele poze cu bebelusul lui

realitatea

Scrie un comentariu