Tabu
CULTUREPEOPLESlider

A murit un actor celebru din serialul Dallas

Ken Kercheval, actorul care l-a jucat pe Cliff Barnes în serialul Dallas, s-a stins din viață, duminică seară, la vârsta de 83 de ani. „Rivalul” lui J.R. Ewing (Larry Hagman) și-a dat ultima suflare în locuința din orașul lui natal, Clinton, Indiana.

Un purtător de cuvânt al casei funerare în care este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ken Kercheval a confirmat decesul lui, potrivit BBC, dar nu a putut oferi informații suplimentare. Deşi nu se cunoaşte încă cauza morţii, în trecut, Kercheval, fumător înrăit, a fost diagnosticat cu cancer de plămâni. În 1994, actorul a rămas fără unul dintre plămâni.

El și Larry Hagman au fost singurii actori care au jucat în serialul Dallas pe toată perioada de difuzare a serialului Dallas a fost difuzat timp de 14 ani, între anii 1978 – 1992, și a înregistrat un succes fantastic. Cliff Barnes era un magnat în domeniul petrolier.

„A fost unul dintre acei tipi care urma să fie următorul James Dean”, a declarat David Jacobs, creatorul Dallasului, pentru Hollywood Reporter. Actorul a fost înmormântat miercuri, 24 aprilie, în discreție, de către familia acestuia.

Ken Kercheval și-a început cariera ca actor de teatru, apărând împreună cu Dustin Hoffman în Dead End din 1959 și a jucat în mai multe producții de pe Broadway în anii ‘60. În 1978 a fost distribuit în serialul Dallas, jucând inițial rolul lui Ray Krebbs, un fiu nelegitim al lui Jock Ewing, tatăl lui JR Ewing.

Serialul Dallas este considerat ca fiind una dintre cele mai de succes „telenovele” americane. Serialul a avut 357 de episoade, fiind urmat de trei filme. Primul episod din celebrul serial a fost difuzat pe 2 aprilie 1978, pe canalul CBS. Această producţie „soap-opera” a avut un succes cutremurător, atât în SUA, cât şi în peste 80 de ţări din întreaga lume.

În mod surprinzător, în România Dallas a fost difuzat prima dată înainte de 1980, în ajun de 23 august 1979, sub titlul „Compania Petrolieră Ewing”. Însă românii aveau să „primească” doar câteva sezoane din serialul occidental, pentru că producţia a fost interzisă de Ceauşescu. Serialul a fost reluat, în întregime, în 1990, după Revoluţie, la Televiziunea Română Liberă.

ARTICOLE SIMILARE

Blackface 2.0: Femeile albe pretind pe Instagram că sunt de culoare dar insistă că nu sunt rasiste

Andreea Damian

NOII INFRACTORI descind la Braşov!

Andreea Damian

Declarație controversată: Femeile cu vârsta peste 50 de ani sunt prea bătrâne să fie iubite

Andreea Damian

Șapte lucruri de făcut în weekend ca să începi săptămâna în forță

Andreea Damian

Tendința de machiaj care oferă o strălucire sănătoasă în spatele măștii

Andreea Damian

De ce nu mai apare Meghan Markle pe certificatul de naștere al fiului ei

Andreea Damian

Scrie un comentariu