Tabu
lifestyle

MUST SEE: Budapesta

De încercat: băile Gellert (XI Ke;enhegyi ut., secțiuni separate pentru bărbați și femei), unul din cele mai fastuoase locuri din lume în care apele termale păstrate la o temperatură constantă de 44 grade sunt un deliciu pentru corp.

De vizitat: Porcelanium (Kossuth Lajos ut. 140) un muzeu dedicat porțelanului Herend, care include și un atelier în care puteți vedea procesul de producție artizanală a sticlei, faianței și porțelanului.

De rătăcit: prin Parcul Statuilor (intrare prin Balatoni ut. sau Szabadkai ut.), supranumit și Disneyland-ul comunismului, o soluție ingenioasă găsită de locuitorii Budapestei de a nu arunca la gunoi istoria, indiferent de sentimentele care îi animă față de personalități precum Lenin, Marx sau Bela Kun.

De admirat: stilul art-nouveau și secesionist al vilei Egger (Varosligeti fasor 24), un exemplu inedit de arhitectură.

De gustat: una din multiplele rețete de gulaș, manifestul internațional culinar al Ungariei, preparat tradițional la ceaun și Tokaji Aszu, vinul pe care maghiarii îl menționează cu mândrie până și în imnul național.

ARTICOLE SIMILARE

Cu chef de criză

realitatea

Britney Spears s-a logodit din nou

realitatea

Noile trolere Lamonza cu carcasa dura si design high-tech

Dorin Cocos isi reface viata dupa divortul de Udrea. Noua iubita a milionarului are 26 de ani!

Nud cu Madonna licitat de Christie-™s

realitatea

Blake Lively face sex neobișnuit

realitatea

1 comentariu

Fentsh 1 September 2012 at 10:09

As vrea si eu sa merg acuma pe 3-4 mai la Budapesta, am gasit bilete in tara cu 80 de euro si paceht complet (transport, cazare,party)de la o firma de turism cu 200 euro.200 mi-e cam mult.eu sunt din tm si mai merg cu un prieten ar fii o idee buna sa mergem mai multi,sungiruk transport care l-am gasit pe net este un autocar care pleaca din oradea, plecari in fiecare zi , si biletl sus-intors costa 100 RON.Ii prea parte party-u ca sa-l piedem.Pt mai multe info id:[email protected] rulls!!!!m/

Răspunde

Scrie un comentariu