Tabu
Image default
LIFESTYLE

Muzeul vaginului din Londra pune lacătul pe ușă!

Primul muzeu dedicat vaginului din lume s-a deschis în urmă cu doi ani la Londra, în Camden Market. Dar actualul contract de închiriere al muzeului se încheie în septembrie, după care ar putea înceta să mai existe.

Reprezentanții muzeului cer publicului ajutorul pentru găsirea unei noi locații după ce au aflat că sediul său actual va fi transformat într-un magazin de îmbrăcăminte. Muzeul, care este primul de acest gen din lume, se confruntă cu un viitor incert, deoarece noua locație pe care i-a oferit-o proprietarul său „nu este potrivită scopului”.

În prezent, muzeul vaginului se află în Camden Market, unde a fost deschis pentru prima dată în 2019. Într-o postare făcută pe Twitter, proprietarii muzeului au spus că au refuzat oferta de a primi un spațiu la ultimul etaj al pieței, deoarece acesta nu va mai fi vizibil publicului.

„Acest lucru pur și simplu nu va funcționa pentru noi: vagin nu este un cuvânt murdar. Ar trebui să fie vizibil în cadrul comunității, luptându-se cu rușinea atașată cuvântului, nu ascunsă ca un lucru murdar”, este mesajul postat pe rețelele de socializare.

Muzeul dedicat anatomiei genetice a fost deschis după o acțiune de strângere de fonduri care a acoperit primele cheltuieli în valoare de 50.000 de lire sterline. Fondatoarea muzeului, Florence Schechter, spune că ispirația pentru realizarea proiectului i-a venit după ce a descoperit că există un muzeu al penisului în Islanda, potrivit The Guardian.

Muzeul Vaginului, care își propune să sărbătorească și să educe publicul cu privire la anatomia ginecologică și să rupă stigmatele asociate organului, a început ca o serie de expoziții în 2017 înainte de a-și găsi locația din Camden Market.

Cea mai recentă expoziție, „Periods: A Brief History”, abordează tabuurile din jurul menstruației și explorează modul în care percepția lor și lipsa de înțelegere au afectat viața oamenilor de-a lungul istoriei.

ARTICOLE SIMILARE

Un “selfie” realizat de Jacqueline Kennedy în urmă cu 60 de ani, publicat pe Twitter

5 ani de la prima recoltare de celule stem

realitatea

Fotografie – Sufletul satului romanesc: Delta Dunarii

realitatea

Cine da de pamant cu Bianca Rus! “Am vazut o domnisoara cu osanza plutindu-i pe deasupra apei”

CRBL l-a BATUT cu furie pe un barbat din echipa lui CAPATOS

Horoscop 2014: Ce lună îţi prieşte în funcţie de zodie!

Scrie un comentariu