Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Muzica lui Drake, BTS și Ariana Grande a generat cele mai mari venituri

Succesul cântăreților Drake, BTS și Ariana Grande a ajutat industria muzicală să genereze cele mai mari venituri în ultimii 10 ani. Piața muzicală globală valorează acum 19 miliarde de dolari, aproape de nivelul din 2006, spune organizația globală Federaţia Internaţională a Industriei Phonografice (IFPI).

O explozie a numărului de abonați care folosesc serviciile de streaming a salvat, în esență, industria muzicală, care a fost în cădere liberă în ultimii ani. În decurs de 10 ani, veniturile generate din serviciile de streaming au crescut de la 40 de milioane de dolari la aproape 9 miliarde de dolari.

Serviciile de streaming Spotify, Apple Music și Deezer generează în prezent aproape jumătate (46%) din veniturile totale ale industriei. Creșterea lor de anul trecut a fost suficientă pentru a compensa o scădere cu 10% a vânzărilor de CD-uri și o scădere cu 21% a descărcărilor digitale.

Cântăreţul canadian Drake este cel mai bine vândut artist al anului 2018, potrivit IFPI, fiind urmat în top de BTS și Ed Sheeran.

Cel de-al cincilea album de studio lansat de artistul canadian, „Scorpion”, cu un titlu inspirat de semnul zodiacal al cântăreţului, a inclus hiturile „God’s Plan”, „Nice for What” şi „In My Feelings”. Lansat în iunie 2018, albumul a stabilit mai multe recorduri în prima săptămână, fiind, printre altele, primul material discografic care a depăşit pragul de un miliard de stream-uri pe toate platformele, la nivel global.

„The Greatest Showman” a fost cel mai bine vândut album, cu 3,5 milioane de copii.

Hit-ul ”Havana” al cântăreței Camila Cabello, cel mai bine vândut single în format digital în 2018. „Havana”, interpretată de Camila Cabello împreună cu rapperul Young Thug, a fost single-ul principal de pe albumul solo de debut al cântăreţei în vârstă de 22 de ani de origine cubanezo-americană, primul disc realizat de ea după ce aceasta a părăsit trupa Fifth Harmony.

Veniturile totale au crescut cu 9,7% în 2018, pentru al patrulea an consecutiv de creștere. IFPI a dezvăluit, de asemenea, că relansarea vinilului continuă la nivel global, vânzările fiind cu 6% mai mari. Formatul are acum o cotă de 3,6% din piața globală.

ARTICOLE SIMILARE

Cum va fi VREMEA pana pe 20 august!

Jennifer Lopez, apariţie bizară pe stradă. Fanii ei au rămas fără cuvinte

Andreea Damian

Mark Ronson plănuiește să se însoare

realitatea

Stiai ca apetitul sexual creste cand femeile ating varsta de mijloc?

realitatea

Care sunt tendințele în designul interior pentru sezonul toamnă-iarnă 2020-2021?

Ciocîrlan

RAPORT: Majoritatea râurilor și lacurilor din Europa nu întrunesc condițiile de calitate

realitatea

Scrie un comentariu