Home > Lifestyle > Travel > Mykonos, „raiul” petrecăreților. Ghid complet de vacanță

Mykonos, „raiul” petrecăreților. Ghid complet de vacanță

Mykonos

Insula Mukonos este una dintre destinațiile scumpe ale Greciei. Este foarte des comparată cu Insula Ibiza, datorită atmosferei speciale și a distracției de noapte. Nu degeaba insula a devenit favorita multor celebrități, precum Russel Crowe, Hugh Jackman, Queen Latifah, Lady Gaga și mulți alții.

Un fel de Mecca a destinațiilor de vacanță, Mykonos este unică prin felul în care modernul se îmbină cu tradiționalul. Plajele cu nisip alb, însorite, viața de noapte trepidantă și peisajele impresionante  sunt doar câteva dintre motivele pentru care este atât de căutată, în ciuda prețurilor ridicate.

Principala așezare de pe insulă  este orașul Chora, impresionant datorită caselor albe și a nenumărate lor biserici.

Mykonos este situată la 150 km est de Atena, are o suprafață de doar 90 km² și face parte din grupul Insulelor Ciclade. În timp ce coasta nordică este mai stâncoasă, în sudul insulei se găsesc plaje cu nisip. În Mykonos nu sunt râuri permanente, ci doar două lacuri artificiale care furnizează apă potabilă pe insulă.

Cele mai căutate plaje din Mykonos

Mykonos are foarte multe plaje, dar cele mai populare sunt:

Paranga este plaja preferată de toți. Are o apă foarte limpede, de culoarea turcoazului, și nisipul fin. Aici se află restaurantul Tasos, cu mâncăruri tradiționale la prețuri acceptabile.

Kalo Livadi e o plajă mare, căutată de familiști dar și de tineri. Când ți se face foame, merită încercate preparatele de la restaurantul  Sol Y Mar.

Agios Ioannis e o plajă superbă, cu o tavernă cu măsuțe în aer liber.

citește mai departe pe tabuhighlife.ro

Articole asemanatoare
Gay Travel – Insula Mykonos

Comenteaza acest articol

Mykonos, „raiul” petrecăreților. Ghid complet de vacanță

by Andreea Damian   1 min
0