Tabu
lifestyle

Noi detalii socante despre inmormantarea lui DINU PATRICIU

patriciu_05După anunţul că Dinu Patriciu a murit pe 19 august, la Londra, din cauza unei infecţii pulmonare, în afara a două comunicate destul de zgârcite date de familie, nimic nu a venit să clarifice detaliile înmormântării. Iar lipsa de informaţii oficiale n-a făcut decât să alimenteze zvonurile.

Astfel, după anunţarea intenţiei de a repatria trupul fostului miliardar, a apărut ideea că acesta ar fi fost deja incinerat la finalul săptămânii trecute, la circa 100 km de Londra şi că în ţară va ajunge, în această săptămână, doar urna cu cenuşa acestuia.

În aceste condiţii, cum se ştie că incinerarea nu este considerată un gest creştinesc, la înmormântare, Dinu Patriciu nu ar beneficia de o slujbă, ca orice ortodox, ci ar urma să fie înhumat doar în prezenţa rudelor şi a prietenilor.

Grav bolnav şi cu afacerile în declin, Patriciu a făcut bani chiar şi cu două luni înainte ca afecţiunile pe care le avea să-l învingă. Potrivit capital.ro, Dinu Patriciu încasase în luna iunie circa 90 de milioane de euro din vânzarea a două clădiri de birouri interconectate din Berlin unui fond de investiţii care face parte din grupul financiar german Sparkassen-Finanzgruppe.

Cele două imobile, cunoscute sub denumirea de Mosse Zentrum, erau amplasate în centrul Berlinului şi aveau o suprafaţă închiriabilă de 37.989 mp şi 210 locuri de parcare.

Patriciu cumpărase clădirile în două tranzacţii separate, o parte de la un trust de familie, în 2006, şi a doua parte de la un dezvoltator imobiliar privat, în 2007.

Dinu Patriciu ar putea fi va fi înmormântat în România, cel mai probabil la Cimitirul Bellu. Familia sa are acolo o criptă, unde este înhumat tatăl lui Dinu, inginerul petrolist Valeriu Patriciu.

Deşi mama lui Dinu Patriciu a declarat cu o zi înainte că fiul ei va fi înhumat la Londra, ieri, surse din cadrul familiei au ţinut să menţioneze că trupul neînsufleţit al fostului om de afaceri va fi adus totuşi în România.

“În mod cert va fi înmormântat în România, probabil la Bellu, unde familia are o criptă”, au spus sursele citate. Informaţiile au fost confirmate de Sorin Roşca-Stănescu. Familia Patriciu are o criptă, în apropiere de aleea centrală a cimitirului, în care este înhumat Valeriu Patriciu, tatăl lui Dinu, şi două dintre rudele mamei fostului miliardar.

Conform aceloraşi surse, nu a fost stabilită data la care va avea loc înmormântarea lui Dinu Patriciu, pentru că nu se ştie când vor fi încheiate formalităţile la Londra pentru ca trupul neînsufleţit să fie adus în România.

Mama fostului om de afaceri a fost sfătuită să aştepte în România, deoarece starea ei de sănătate nu îi permite să zboare cu avionul. Valeriu Patriciu (1903-1987), tatăl lui Dinu Patriciu, a fost inginer de mine, doctor în geologie. În 1935 a devenit geolog şef la societatea petrolieră Astra Română. La un moment dat, a fost anchetat de Parchetul Militar pe motiv că societatea Astra ar fi exploatat petrol cu “sonde deviate” din zone care erau proprietate a statului.

Suferea grav de ficat, dar a murit dintr-o răceală

Omul de afaceri Dinu Patriciu, a cărui avere fusese estimată la un moment dat la două miliarde de euro, a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, într-o clinică londoneză, unde s-a internat cu două săptămâni în urmă. Patriciu a aflat că este grav bolnav cu aproape trei ani în urmă, iar în anul 2012 a fost supus unui transplant de ficat. Nu boala de ficat a fost însă cauza decesului, ci o viroză pulmonară. Pe lângă afacerile din domeniul petrolier, Patriciu, de meserie arhitect, a fost şi patron de presă, a deţinut un lanţ de magazine şi a activat în domeniul imobiliar. În ultimii ani, mai multe firme pe care le-a controlat au intrat în faliment, iar angajaţii au fost disponibilizaţi.
Mai mult: http://www.libertatea.ro/

ARTICOLE SIMILARE

Marian Drăgulescu

realitatea

CUM a murit VIOLETA ANDREI si cine o regreta cel mai mult / FOTO

Ce ascunde Rihanna “în sân”

realitatea

Reese Witherspoon plânge des. Află de ce!

realitatea

Travel cu Camelia Åžucu

realitatea

Ce tip de lenjerie preferă bărbații

realitatea

1 comentariu

Noi detalii socante despre inmormantarea lui DINU PATRICIU | Piata bursiera 26 August 2014 at 9:21

[…] Desi mama lui Dinu Patriciu a declarat cu o zi inainte ca fiul ei va fi inhumat la Londra, ieri, surse din cadrul familiei au tinut sa mentioneze ca trupul neinsufletit al fostului om de afaceri va fi adus totusi in Romania. La un moment dat, a fost anchetat de Parchetul Militar pe motiv ca societatea Astra ar fi exploatat petrol cu ?sonde deviate” din zone care erau proprietate a statului.Mai multe detalii pe Tabu.ro […]

Răspunde

Scrie un comentariu