Tabu
Image default
LIFESTYLE

Noua chimioterapie pentru cancerul ovarian

Femeile care suferă de cancer ovarian au o nouă speranță. Medicii din Mare Britanie au pus la punct o nouă metodă chimioterapeutică. Din testele făcute în ultimele săptămâni aceasta pare a fi de 1000 de ori mai puternică decât cea efectuată până acum. Noua chimioterapie este pe cale de a fi implementată în mai multe spitale din Anglia.

Diferența majoră între această formă de chimioterapie și cea cunoscută până acum este că celule anticancer sunt plasate direct în abdomen cu ajutorul unei incizii. Metoda clasică, folosită până acum, presupunea injectarea intravenoasă a respectivelor celule. O astfel de ședință de chimioterapie durează cam șase ore, iar pacientele se vor simți ușor balonate. Doar 5% dintre femeile care au fost tratate astfel au considerat metoda ca fiind dureroasă.

Cancerul este una dintre cele mai răspândite și letake forme de cancer. Anual, doar în Marea Britanie, 6600 de femei se îmbolnăvesc, iar 4300 mor. Medicii sunt de părere că noua descoperire vă reduce numărul deceselor cu 20 de procente.

Cancerul ovarian este o formă de cancer care nu se răspândește și alte organe, ci rămâne în zona abdominală. Aplicarea tratamentului direct în zona în care se află tumora crește simțitor efectele curative ale medicamentului. De altfel, succesul acestei metode stă chiar în mărirea eficacității chiomioterapiei și nu în mărirea cantității de medicamente.

Până acum, problema cea mai gravă în cazul cancerului ovarian era rezistența celulelor cancerigene la forma de tratament existentă. Acum însă, celule cancerigene se distrug mult mai ușor și într-un timp mult mai scurt, iar posibilitatea dezvoltării unor alte celule scade foarte mult.

ARTICOLE SIMILARE

Animalele au căzut victime ale incendiilor din Australia: coţofana care imită sirena pompierilor

Andreea Damian

Oliviers & Co in Dorobanti

realitatea

Dieta Atkins crește rata mortalității

realitatea

La 84 de ani, Clint Eastwood îşi înşală amanta cu altă femeie

Restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid. Noi reguli pentru clienți!

Andreea Damian

Johnny Depp, enervat de mâncarea de la Pirații din Caraibe

realitatea

Scrie un comentariu