Tabu
FASHIONSlider

Noua modă inspirată din lumea cailor

Malete. Sacouri și paltoane la două rânduri de nasturi. Cizme înalte din piele. Pantaloni inspirați de colanții de călărie. Genți de mână cu motive ecvestre. Podiumurile de modă pentru sezonul toamnă-iarnă 2020 au fost asaltate de acest stil, existând chiar și apariții compuse integral în această direcție. Să ne uităm la câteva dintre propunerile celor mai mari designeri.

Vestimentația inspirată de echitație este noua tendință majoră din acest sezon. Chiar dacă nu toate practicăm acest sport elegant, poate merită să le acordăm o șansă ținutelor asemănătoare celor de călărie.

TORY BURCH

Fashion designer-ul american propune cămăși cu volane și guler înalt pentru un aer victorian, precum și sacouri cu umeri lați, voluminoși. Nu lipsesc nici pantalonii mulați, acoperiți până la genunchi de cizme vișinii din piele.

MICHAEL KORS 

Tot în spațiul american regăsim și trend-ul colanților acoperiți de cizme sobre. Michael Kors propune o ținută clasică, căreia îi adaugă o borsetă neagră, purtată în bandulieră și un palton roșu aprins, supradimensionat.

BALMAIN

Celebra casa de modă franțuzească readuce maleta în tendințe, precum și sacoul cu două rânduri de nasturi. Ținuta e completată de culorile calde ale mănușilor și cizmelor din piele care îmbracă integral brațele și picioarele. 

CHANEL

Inconfundabilul stil al casei Chanel primește un accent ecvestru: o beretă inspirată de caschetele călăreților.

BROCK COLLECTION

Unul dintre cele mai recent lansate brand-uri de lux ready-to-wear înlocuiește pantalonii de călărie cu o fustă mulată pe coapse și mizează pe un sacou  inspirat de tartanul punk, căruia îi conferă o notă de eleganță. Cureaua subțire accentuează talia, iar liniile galbene, care formează caroiajul, alungesc silueta. 

CELINE

Brand-ul de lux ready-to-wear, deținut de compania LVMH, înlocuiește paltonul cu o capă lungă, neagră, căreia îi adaugă un guler alb și rafinat. În combinație cu blugii și puloverul, această piesă vestimentară creează o apariție la limita dintre trecut și prezent. 

REJINA PYO

Fashion designer-ul din Koreea de Sud propune o ținută formată din pantaloni cu talie înaltă și o haină catifelată cu umeri bufanți. Gulerul de la baza gâtului joacă și rol de accesoriu, iar cizmele cu animal print pun în evidență delicatețea și simplitatea cromatică a îmbrăcăminții.

sursa: ELLE

ARTICOLE SIMILARE

Portocalele nu sunt doar niște fructe de sezon, din ele se face o super marmeladă

realitatea

Dimineață pierdută ⎢ Lectură și discuție cu Gabriela Adameșteanu

Ciocîrlan

OMEGA, alegerea lui James Bond

realitatea

Omul-Păianjen va rămâne în Universul Cinematografic Marvel

Andreea Damian

Laetitia Casta în Vogue Paris de decembrie

realitatea

O nouă tendință ia naștere pe TikTok – ce este Royalcore

Andreea Damian

Scrie un comentariu