Tabu
LIFESTYLE Slider

Noua Zeelandă a câștigat respectul mondial pentru că va reduce emisiile de carbon la zero până în 2050

Parlamentul din Noua Zeelandă a fost lăudat la nivel mondial pentru trecerea aproape unanimă a „istoricei” Zero Carbon Act, care are drept scop combaterea crizei climatice globale prin reducerea emisiilor nete de carbon la zero și reducerea drastică a poluării cu metan până în 2050.

Condus de guvernul de stânga al premierului Jacinda Ardern, proiectul de lege a fost susținut de diferitele partide politice ale țării. “Astăzi, am făcut o alegere de care sunt mândru, care va lăsa o moștenire și sper că înseamnă că următoarea generație va vedea că noi, în Noua Zeelandă, am fost în partea bună a istoriei”, a declarat Ardern pentru Parlament.

Actul Zero Carbon a fost conceput pentru a ajuta Noua Zeelandă să îndeplinească obiectivul principal al acordului climatic din Paris din 2015: limitarea creșterii temperaturii globale la 1,5 °C peste nivelurile preindustriale. Legislația va crea o Comisie independentă pentru schimbările climatice care să consilieze guvernul cu privire la îndeplinirea obiectivelor sale de reducere, care includ reducerea emisiilor de metan cu 24-47% până în 2050. “Aceasta este o legislație istorică și este elementul central pentru acțiuni semnificative privind schimbările climatice în Noua Zeelandă”, a declarat James Shaw, ministrul climei din țară. „Schimbările climatice reprezintă problema definitorie a generației noastre pe care guvernele nu au reușit să o abordeze corect până acum.”

În România, situația este exact pe dos, trei companii din România se regăsesc în primii o sută cei mai mari poluanţi la nivelul Europei, din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon (CO2), potrivit datelor publicate de Direcţia Generală Politici Climatice a Comisiei Europene.

ARTICOLE SIMILARE

Oamenii au șters de pe fața Pământului 60% dintre speciile de animale începând cu anul 1970

realitatea

Se anunță un antibiotic promițător în stil “cal troian” care ar putea distruge bacteriile mai eficient

realitatea

Regizorul român aflat în juriul Festivalului de Film de la Veneția

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 7 aprilie!

realitatea

O absolventa de jurnalism s-a sinucis la 25 ani! Iata MOTIVUL!

Adevaratul motiv pentru care Catalin Botezatu si Anda Adam s-au despartit!

Scrie un comentariu