Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Noua Zeelandă a câștigat respectul mondial pentru că va reduce emisiile de carbon la zero până în 2050

Parlamentul din Noua Zeelandă a fost lăudat la nivel mondial pentru trecerea aproape unanimă a „istoricei” Zero Carbon Act, care are drept scop combaterea crizei climatice globale prin reducerea emisiilor nete de carbon la zero și reducerea drastică a poluării cu metan până în 2050.

Condus de guvernul de stânga al premierului Jacinda Ardern, proiectul de lege a fost susținut de diferitele partide politice ale țării. “Astăzi, am făcut o alegere de care sunt mândru, care va lăsa o moștenire și sper că înseamnă că următoarea generație va vedea că noi, în Noua Zeelandă, am fost în partea bună a istoriei”, a declarat Ardern pentru Parlament.

Actul Zero Carbon a fost conceput pentru a ajuta Noua Zeelandă să îndeplinească obiectivul principal al acordului climatic din Paris din 2015: limitarea creșterii temperaturii globale la 1,5 °C peste nivelurile preindustriale. Legislația va crea o Comisie independentă pentru schimbările climatice care să consilieze guvernul cu privire la îndeplinirea obiectivelor sale de reducere, care includ reducerea emisiilor de metan cu 24-47% până în 2050. “Aceasta este o legislație istorică și este elementul central pentru acțiuni semnificative privind schimbările climatice în Noua Zeelandă”, a declarat James Shaw, ministrul climei din țară. „Schimbările climatice reprezintă problema definitorie a generației noastre pe care guvernele nu au reușit să o abordeze corect până acum.”

În România, situația este exact pe dos, trei companii din România se regăsesc în primii o sută cei mai mari poluanţi la nivelul Europei, din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon (CO2), potrivit datelor publicate de Direcţia Generală Politici Climatice a Comisiei Europene.

ARTICOLE SIMILARE

Pharrell Williams își schimbă tonul despre versurile din Blurred Lines: N-am înțeles inițial

realitatea

Ce se întâmplă când moda o ia razna. 24 de ținute de tot râsul

Andreea Damian

Cum să respecți tradițiile de sărbători într-o manieră glam

realitatea

Intelege-ti propriile emotii, asculta-ti corpul!

realitatea

Harry și Meghan sunt furioși pe Regină. Au pierdut tot!

Andreea Damian

Horoscop chinezesc: Erotismul în anul Calului de lemn (2014)

Scrie un comentariu