Home > Lifestyle > Noua Zeelandă a câștigat respectul mondial pentru că va reduce emisiile de carbon la zero până în 2050

Noua Zeelandă a câștigat respectul mondial pentru că va reduce emisiile de carbon la zero până în 2050

Parlamentul din Noua Zeelandă a fost lăudat la nivel mondial pentru trecerea aproape unanimă a „istoricei” Zero Carbon Act, care are drept scop combaterea crizei climatice globale prin reducerea emisiilor nete de carbon la zero și reducerea drastică a poluării cu metan până în 2050.

Condus de guvernul de stânga al premierului Jacinda Ardern, proiectul de lege a fost susținut de diferitele partide politice ale țării. “Astăzi, am făcut o alegere de care sunt mândru, care va lăsa o moștenire și sper că înseamnă că următoarea generație va vedea că noi, în Noua Zeelandă, am fost în partea bună a istoriei”, a declarat Ardern pentru Parlament.

Actul Zero Carbon a fost conceput pentru a ajuta Noua Zeelandă să îndeplinească obiectivul principal al acordului climatic din Paris din 2015: limitarea creșterii temperaturii globale la 1,5 °C peste nivelurile preindustriale. Legislația va crea o Comisie independentă pentru schimbările climatice care să consilieze guvernul cu privire la îndeplinirea obiectivelor sale de reducere, care includ reducerea emisiilor de metan cu 24-47% până în 2050. “Aceasta este o legislație istorică și este elementul central pentru acțiuni semnificative privind schimbările climatice în Noua Zeelandă”, a declarat James Shaw, ministrul climei din țară. „Schimbările climatice reprezintă problema definitorie a generației noastre pe care guvernele nu au reușit să o abordeze corect până acum.”

În România, situația este exact pe dos, trei companii din România se regăsesc în primii o sută cei mai mari poluanţi la nivelul Europei, din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon (CO2), potrivit datelor publicate de Direcţia Generală Politici Climatice a Comisiei Europene.

Articole asemanatoare
educația sexuală
Educație sexuală cu actori din filmele pentru adulți. Clipul video s-a viralizat rapid pe Internet
poluare
Șocant! 21 dintre primele 30 cele mai poluate orașe ale lumii se află în aceeași țară
coronavirus
Efectele „benefice” ale epidemiei de coronavirus
mască medicinală
Adevărul despre masca medicinală: cât ne protejează, de fapt, împotriva gripei, coronavirusului și poluării?

Comenteaza acest articol

Noua Zeelandă a câștigat respectul mondial pentru că va reduce emisiile de carbon la zero până în 2050

by realitatea   1 min
0