Tabu
Image default
FASHION

O nouă tendință ia naștere pe TikTok – ce este Royalcore

Între rochiile prințeselor și uniforma cavalerilor, moda traversează un decalaj spațial-temporal. De la colecții de lux la hashtag-uri dedicate pe Instagram și TikTok, tendința pentru îmbrăcămintea regală câștigă amploare.

Pe TikTok și Instagram, hashtag-urile legate de „Royalcore” au acumulat sute de milioane de vizualizări. De la „Knightcore” la „Regencycore” prin „Princesscore”, aceste cuvinte cheie se referă la o garderobă specifică vremurilor medievale până la cel al Regenței engleze. Acest entuziasm pentru moda din acest moment se resimte și în vânzările online, deoarece, în ultimul său raport, platforma de cumpărături de modă Lyst a remarcat o creștere cu 23% în 2021 a căutărilor pentru corsete, piesa emblematică a trendului „Regencycore”.

Inspirat de regine și prințese, tendința „Princesscore” preia estetica grațioasă și delicată a acestora din urmă și se bazează în principal pe rochii lungi și voluminoase, crinoline, țesături fluide și bogate, corsete și accesorii precum tiarele sau mănușile ca a doua piele. Printre pionierii trendului, Tiktokeuse @Porsharenaehall, autoproclamată „prințesă modernă” și urmată de peste un milion de abonați, alternează între punerea în scenă a ținutelor de prințesă din diferite epoci și descifrarea esteticii regale. Conținut care este atât kitsch, cât și distractiv.

Influența culturii pop și a serialelor de epocă

La modă, cavalerismul a reapărut când Balenciaga a prezentat colecția sa de toamnă-iarna 2021. Adoptate în special de Cardi B, cizmele mari de oțel, cu vârfuri lungi și ascuțite, în atmosfera Godefroy de Montmirail din „The Visitors” au declanșat o întoarcere dezinhibată în epoca medievală. Și Lil Nas X a cedat tentației și a apărut la Gala MET îmbrăcat într-o pelerină aurie demnă de un rege sub care s-a ascuns o armură de cavaler, tot aurie. Două ținute de la Versace care întruchipează perfect tendința Royalcore.

Dar mai mult decât un simplu remake al versiunii bling „Game of Thrones”, tendința se inspiră în principal din codurile Regenței Engleze cu succesul serialului de pe Netflix Bridgerton, difuzat la sfârșitul lunii decembrie 2020. Sosirea sezonului al doilea anunță, fără îndoială, un val de rochii florale și cu volane. Ai nevoie de inspirație? Nu trebuie decât să te uiți la Simone Rocha, o fană a diademelor, panglicilor de satin, dantelei, broderiilor englezești și a altor rochii voluminoase cu jupon și tul. La fel și la Erdem, care oferă rochii lungi în stil edwardian în colecția de primăvară-vară 2022, sau la brandul Selkie, specializat în rochii de prințesă, versiune modernă.

ARTICOLE SIMILARE

Mariacarla Boscono pentru Hermes

realitatea

Carolina Herrera, declarație virală: „E de prost gust să porți jeanși după 30 de ani și păr lung după 40 de ani”

Andreea Damian

Istoria fascinantă a voalului de mireasă

Andreea Damian

MET GALA 2022 | Care este tema din acest an. Gazde și lista de invitați

Andreea Damian

Drew Barrymore în Nylon de august

realitatea

“Citind Lolita în Teheran”

realitatea

Scrie un comentariu