Home > Slider > O plajă din Italia introduce taxă de intrare pentru a reduce supraaglomerația

O plajă din Italia introduce taxă de intrare pentru a reduce supraaglomerația

La Pelosa

Mii de turiști care ajung pe plaja La Pelosa, în Sardinia, reprezintă o amenințare pentru ecosistemul său.  În curând, ei vor trebui să plătească o taxă pentru a se bucura de nisipul alb de pe una dintre cele mai frumoase plaje din Sardinia, deoarece autoritățile locale încearcă să prevină pagubele produse de supraaglomerație.

La Pelosa, o plajă cu nisip alb din orașul Stintino, nord-vestul Sardiniei, a fost descrisă ca fiind un colț de Rai, atrăgând mii de vizitatori în fiecare vară. Cu toate acestea, studiile de mediu arată că un număr excesiv de turiști amenință ecosistemul plajei, determinând-ul pe primajul orașului, Antonio Diana, să perceapă de intrare și să stabilească o limită de turiși la 1.500 pe zi, începând cu vara viitoare.

Diana a declarat luni într-o ședință de consiliu că măsurile vor fi puse în aplicare inițial ca un experiment. „Banii strânși din taxă ar contribui la plata supravegherii și întreținerii plajei”, a declarat edilul. Francesca Demontis, consiliera locală responsabilă cu turismul, este convinsă că măsurile vor da un rezultat bun.

Fumatul pe La Pelosa a fost deja interzis, la fel ca și comercianții. Prosoapele și gențile de plajă sunt, de asemenea, interzise pentru a opri turiștii să scormonească nisipul, intenționat sau nu. Furtul de nisip și scoici de pe plajele din Sardinia este o mare problemă, iar infractorii pot fi amendați până la 3.000 de euro. Alte zone populare din Italia introduc taxele de intrare pentru a preveni supraaglomerația, cum ar fi Veneția, unde oficialii intenționează să taxeze turiștii începând cu luna iulie. Civita di Bagnoregio, un sat medieval care se învecinează cu Lazio și Umbria, a introdus o taxă în 2013 despre care s-a spus că a avut un mare succes.

Articole asemanatoare
plajele lumii
Jumătate din plajele lumii dispar! Avertismentul specialiștilor
arestată
Tânără arestată și amendată din cauza costumului de baie cu care a apărut la plajă
pielea
Adevărul despre aplicarea loțiunii reparatorii după plajă pe pielea arsă
sex
Cea mai populară plajă de nudiști din Europa, în pericol din cauza turiștilor însetați de pasiune

Comenteaza acest articol

O plajă din Italia introduce taxă de intrare pentru a reduce supraaglomerația

by Andreea Damian   1 min
0