Home > Agenda > Blackpink e prima trupă K-pop care s-a alăturat clubului celor cu miliarde de vizualizări pe YouTube

Blackpink e prima trupă K-pop care s-a alăturat clubului celor cu miliarde de vizualizări pe YouTube

Grupul de fete sud-coreene Blackpink tocmai a atins un nou record – după ce single-ul lor Ddu-Du Ddu-Du a fost vizualizat de mai mult de un miliard de ori pe YouTube.

Popularitatea video-ului muzical înseamnă că cele patru fac parte din primul grup K-pop care s-a alăturat „clubului celor cu miliarde de vizionări” pe site. Și e un club exclusivist. Ele sunt totuși pe locul doi coreean, după starul Gangnam Style. Din spate vine trupa BTS alcătuită din băieți – videoclipul ADN are în prezent 866 de milioane de vizualizări.

Nu este prima dată când cele patru înregistrează un record YouTube. În aprilie, single-ul Kill This Love a fost redat de 100 de milioane de ori în doar două zile – mai rapid decât orice alt videoclip muzical din istoria site-ului. Ulterior a fost depășit de Boy With Luv de la BTS, care le-a depășit recordul în doar 24 de ore. Deși nu există o rivalitate între cele două formații K-pop, fanii sunt blocați într-o dezbatere acerbă despre cine este cel mai bun. Blackpink a fost format acum trei ani și cuprinde patru membre – Jisoo, Jennie, Rosé și Lisa. Albumul lor de debut Square One a fost lansat în 2016 și le-a oferit primul lor loc unu în țară, cu piesa Whistle. La începutul acestui an, a devenit prima trupă de fete K-pop care a susținut un concert la festivalul de muzică Coachella și a colaborat cu Dua Lipa pe single-ul Kiss And Make Up.

Numele trupei este menit să conteste stereotipurile feminine. “Pink este folosit în mod obișnuit pentru a înfățișa frumusețea, dar BlackPink înseamnă de fapt să spui ‘Frumusețea nu este totul'”, a explicat YG Entertainment când a lansat trupa.

Articole asemanatoare
Meghan Markle
Meghan Markle a înregistrat un record fantastic
Australia a înregistrat un nou record al celei mai calde zile din toate timpurile
RECORD: cumpărăm un milion de sticle de plastic pe minut – 91% din ele nu sunt reciclate
Spider-Man: Departe de casă – anunță încasări preconizate de cel puțin 1 miliard de dolari

Comenteaza acest articol

Blackpink e prima trupă K-pop care s-a alăturat clubului celor cu miliarde de vizualizări pe YouTube

by realitatea   1 min
0