Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

O treime dintre femei sunt agresate sexual după ce consumă alcool sau droguri

O treime dintre femei au fost agresate sexual anul trecut fiind sub influența drogurilor sau a alcoolului, au descoperit noi cercetări.

Majoritatea incidentelor au avut loc într-o casă privată iar agresiunea sexuală a fost efectuată de către cineva cunoscut victimei, după cum arată un raport apărut în Global Survey Survey (GDS), care a fost publicat săptămâna trecută.

GDS a realizat un studiu despre utilizarea drogurilor în lume cu date strânse între octombrie și decembrie anul trecut. La secțiunea privind asaltul sexual, consimțământul și folosirea stimulenților, cercetătorii au întrebat 120.000 de oameni din întreaga lume, dacă s-au simțit folosiți sau agresați sexual în timp ce se aflau sub influența alcoolului sau drogurilor.

Cei care au răspuns au fost rugați să dea mai multe informații contextuale, inclusiv unde se aflau, cu cine erau și ce droguri sau stimulenți foloseau.

Dintre toți oamenii intervievați, 29,3% dintre femei au răspuns că au avut parte de astfel de experiențe și opt la sută au declarat că a avut loc un astfel de incident chiar în ultimele 12 luni. Bărbații au raportat, de asemenea că li s-a întâmplat ceva asemănător, deși la un nivel de doar aproximativ opt la sută.

Incidentele raportate au fost variate și includ sărutările nedorite, sexul oral, atingerea sexuală și penetrarea. Foarte, foarte puțini dintre respondenți au spus că au raportat ce s-a întâmplat la poliție, aproape jumătate (43%) explicând că nu au făcut acest lucru pentru că s-au simțit parțial responsabili.

Mai mult de unu din patru au spus că inițial au consimțit la activitate sexuală dar că apoi s-au răzgândit și nu ar fi vrut să mai continue. În ceea ce privește substanțele sub influența cărora se aflau la acel moment, 87,8% dintre incidentele raportate au fost din cauza alcoolului și 35,5% au implicat atât alcool, cât și droguri. Canabisul a fost cel mai frecvent drog utilizat în aceste situații de către victime.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arata CELE MAI SEXY VEDETE din Romania in COSTUM DE BAIE

Vladimir Găitan a murit! Actorul a suferit 30 de ani de cancer

Tabu Tabu

Portret al artistului la tinerețe: ALEXANDRU GHENCEA, ironic fashion designer

Ciocîrlan

Soft de inteligență artificială, prea periculos pentru a fi făcut public, spun creatorii săi

Andreea Damian

Cum puteți fi mai frumoase în ziua nuntii

realitatea

“Ce-i în neregulă cu picioarele ei?”: Elle Macpherson atacată online pentru o poză de pe Instagram

realitatea

Scrie un comentariu