Home > Agenda > Ocolul lumii în octave

Ocolul lumii în octave

 În ziua de 4 iulie, artistele Eleni și Souzana Vougioukli vor interpreta la Cărturești compoziții muzicale din diverse părți ale lumii. Concertul este organizata de Fundația Culturală Greacă din București și Cărturești în cadrul evenimentelor paralele desfășurate cu prilejul expoziției de fotografie „Lumină și umbre în Balcani”. Cu fermecătoarele și tinerele lor voci, surorile Vougioukli vor iniția publicul în misterul polifoniei balcanice și vor dezvălui elemente comune, care dăinuiesc în spațiu și în timp, din muzica diverselor popoare.

Tinerele interprete, cunoscute publicului din Grecia în ultimii doi ani prin aparițiile lor în „Trenul din Rouf” (Atena), au început de foarte timpuriu să exploreze muzica lumii și să experimenteze posibilitățile vocii umane ca organ muzical înnăscut. Punând un accent deosebit pe limba originală și respectând pronunția și expresia ei, ele cântă în mai mult de douăzeci de limbi și dialecte, atât a cappella, cât și acompaniindu-se de pian, chitară și instrumente de percuție.

Din multiculturalul oraș al Greciei Xanthi, care este, totodată, locul lor de obârșie, surorile Vougioukli poartă publicul într-o călătorie prin alte meleaguri, popoare și culturi, prin clipe nostalgice ale altor vremuri și, deopotrivă, oferă o perspectivă estetică singulară asupra muzicii lumii.


Loading...

Comenteaza acest articol

Ocolul lumii în octave

by realitatea   1 min
0