Tabu
Image default
FASHION

Orașul care nu există

Colecția Rozalb de Mura – "Orasul care nu există" primăvară-vară 2008 reiterează delectarea designerului Olah Gyarfas în a submina prudența sobră a clasicului.
Griul și nuanțele de alb devin un canvas neutru pentru detalii și adagii cărora nu le lipsește un vag aer de perversitate. Tăietura-rană cu care designerul a marcat unele piese din colecția precedentă revine în forță, invadind și piesele mai clasice.
Pe sacoul masculin alb din bumbac, scurt și cambrat, tăieturile oblice se repetă obsesiv, fie funcționale – sub formă de buzunare, fie pur și simplu crud-decorative.
Același sacou își păstrează tăieturile și în varianta feminină, dar își schimbă proporțiile și devine asimetric.
Pantalonii duc mai departe tăietura care se transforma într-o linie fluidă ce trimite cu gândul la niște jodhpuri contemporani.
Deși discretă, cămașa este o piesă cu greutate a colecției pentru băieți.
Gri sau alba, cu mâneca scurtă, are ceva din farmecul retro al cămășii de colegiu.
Bumbacul aspru și bățos este îndulcit de rotunjimea gulerului care se încheie cu un nasture îmbrăcat din același material. Într-un gest mai reverent, designerul răscolște curios în lada de zestre a trecutului local și scoate triumfător un pliseu ce apare pe mâneca și gulerul costumului popular din zona Ciucului.
Odată ajuns într-o dimensiune contemporană, pliseul ce dormita inofensiv erupe într-o creatura aproape agresivă: de la șiruri cu accente western până la gulerele cu striații hiperbolice terminate în creste reptiliene de-a lungul șirei spinării.
De altfel, rochia simplă, din bumbac alb, bej sau gri cu gulerul suprapus, neoelizabetan, care se continuă pe toată lungimea spatelui împreună cu costumul alb-crem de băieți brăzdat de cicatrici sunt, fără îndoială, les pièces de résistance ale întregii colecții Rozalb de Mura primăvară – vară 08.

Pe lângă colecția "Orașul care nu există" de la Rozalb de Mura, în store, amenajat acum ca un magazin – sufragerie, sunt expuse și creațiile Carmen Secăreanu, q.e.d. (Berlin) și bijuteriile Kuki Constantinescu. Plus cele mai recente numere ale revistei Omagiu.

Kuki Constantinescu
Lăsând de-o parte arhitectura impecabilă a inelelor din colecția trecută, Kuki Constantinescu plonjează într-o nouă poveste prețioasă presarată cu medalioane. O raceală elegantă îngheață politicos vitalitatea terestră pe care o emană pietrele și mineralele prizoniere în monturi severe și coliere cu aer milităros-aristocrat. Straturile neregulate ale agatei, căldura brună a carneolului, negrul adânc al onixului sau inconfundabilul lapis lazuli anunță o reîntoarcere glacială spre natură.

q.e.d.

q.uod e.rat d.emonstrandum este un label avangardist din Berlin, fondat în 2006 de către Julia Böge, Simona Gabrieli și Jasmin Moallim în urma descoperirii pasiunii comune pentru culoarea negru.
Colecția de debut "Jerry Lewis vs. Kasparov" este ferm înrădacinată în convingerea că inteligența e sexy – o inteligență devenită irezistibilă datorită unei auto-contemplări ironice.
A fost prezentată în ianuarie 2007 la "Beck´s Fashion Experience" ca singura colecție exclusiv dedicată bărbatilor, q.e.d. făcând parte din selecția de labeluri alese să reprezinte cele mai promițătoare tinere talente din Germania.

Legendarul poem a lui Edgar Allan Poe devine sursă de inspirație pentru colecția de primăvară/vară 08 – "Nevermore". Atmosfera este una întunecată, lugubră chiar, cu palide străluciri morbide și melancolii îndurerate, totul în negru și nuanțe de gri, într-o selecție de materiale naturale și fine – amestecuri de in, mătase și bumbac.
Personalitățile reunite ale celor 3 designeri fac din q.e.d. un melanj contemporan de minimalism și ludic, glorificat în haine sofisticate, marcate de detalii minuțioase și de adieri extravagante, și cu toate acestea extrem de purtabile.

Carmen Secăreanu primăvara/vară 08
În colecția primăvara-vară 08, silueta recognoscibilă pe care o propune Carmen Secăreanu coboară cu nonșalanță dintr-un viitor minimalist în care simplitatea este virtutea supremă.
Formele fluide sfidează sexy-ul mulant și greoi, iar ținuta androgină se mișcă degajat, oarecum imponderabil, eliberată de constrângerile uniformizante ale genului. Copila din viitor rătăcită într-un haotic secol XXI est-european își poartă veșmintele ca pe un scut și inteligență ca pe o armă, într-un fermecator amestec de aroganță severă și fragilitate diafană.

ARTICOLE SIMILARE

Au revenit UGG-urile, dar de data aceasta sunt pentru bărbați

Andreea Damian

Cosima Opârtan

realitatea

Moda hainelor realizate din bălegar încearcă să rezolve problema globală a deșeurilor

realitatea

Raquel Zimmermann, încolăcită de șerpi pentru Alexander McQueen

realitatea

Curiozități despre Louis Vuitton – un sărac dintr-un mic sat care a creat poșeta perfectă

Andreea Damian

Street fashion: Miruna

realitatea

Scrie un comentariu