Tabu
Image default
LIFESTYLE

Tinerețe fără bătrânețe: 5 pași simpli

Iată câțiva pași către un stil de viață sănătos:

1. Râdeți, nu vă stresați
Râsul alungă stresul și anxietatea mai repede decât o ședință de shopping. Însă, beneficiile râsului nu se opresc aici. Pe lângă faptul că întărește sistemul imunitar, există o veste bună pentru fetele care nu se împacă cu dietele : râsul scade pofta de mâncare. De asemenea o porție bună de râs ne ajută să ne vindecăm mai repede. Așa că invitați-vă prietenele la un episod din “Friends” sau din “Sex and the city”.

2. Mișcați-vă
Încercați să introduceți puțină activitate în programul vostru. Nu știți de unde să începeți? E foarte simplu. Parcați mașina mai departe de magazin când mergeți la o sesiune de shopping și cărați pungile de cumpărături în casă, câte una pe rând. Pentru cine locuiește la bloc, un mod simplu de mișcare e să aleagă mersul pe scări în locul liftului. În drum spre serviciu sau spre școală coborâți cu câteva stații mai devreme și bucurați-vă de o plimbare.

3. Făra sarea în bucate
Åžtiați că prea mult sodiu crește presiunea sângelui conducând la boli cardiovasculare? Dacă nu, atunci puneți solnița deoparte și asezonați mâncarea cu alte condimente precum busuiocul, cimbrul, oregano.

4. Uitați din când în când de loțiunea de protecție solară
Poate că sună puțin ciudat având în vedere importanța loțiunii solare, însă dacă săriți uneori folosirea ei, vă veți face un bine mare (dar nu dupa ora 9am!) De ce? Pentru că soarele stimulează pielea să sintetizeze vitamina D care ajută la prevenirea osteoporozei și alte boli, incluzând multe tipuri de cancer. Câteva minute pe săptămână fără loțiune, sub razele soarelui, pot fi foarte sănătoase. Important e sa nu exagerăm: prea mult sub soare fără protecție poate duce exact la boala menționată mai sus, cancerul.

5. Un tea-party în cinstea voastră
Mulți oameni și-au făcut un obicei din a bea cafea dimineața. Însă dacă o înlocuiți cu o cană de ceai (în special ceai verde), sunteți mai puțin predispuși cancerului de piele, datorită antioxidanților pe care-i conține. Toate sfaturile de mai sus au două avantaje: pot fi imediat adoptate fără prea mari bătăi de cap, și conduc, pe termen lung, la schimbări pozitive și ajută la menținerea sănătății organismului.

ARTICOLE SIMILARE

Rămân fără bani! Cum îmi pot extinde bugetul?

Andreea Damian

Cameron Diaz a făcut sex cu o femeie

Cum sa ai vieti nelimitate la Candy Crush Saga!

Brown-out – o nouă formă de depresie legată de muncă

Andreea Damian

Un cunoscut cântăreţ şi-a SNOPIT ÎN BĂTAIE logodnica! A lovit-o cu scrumiera si shaorma

DE CE s-a sinucis frumoasa din BURLACUL

Scrie un comentariu