Tabu
Image default
CULTURE

Parcurile din Sectorul 6, împânzite de căsuțe de lemn, cu cărți

O acțiune socială menită să încurajeze lectura a fost demarată în Sectorul 6 din Capitală. Mai multe căsuțe de lemn, cu cărți, au fost montate pe aleile din parcurile Crângași, Brâncuși, Marin Preda și Drumul Taberei.

Acestea conțin sute de romane, poezii sau povești pentru copii. Volumele de cărți au fost donate inițial de comunitatea din Sectorul 6 la Magazinul Caritabil SocialXChange, de unde au ajuns în căsuțele de lemn.

Cărțile pot fi împrumutate, iar după ce sunt citite, locuitorii Sectorului 6 trebuie să le returneze la oricare dintre căsuțele din parcuri.

Căsuțele de lemn au fost vopsite în roșu, cu mici desene colorate, motiv pentru care pot fi găsite ușor.

Cutiile de lemn cu romane, poezii sau povești pentru copii au fost realizate de 10 beneficiari ai Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cu sprijinul Asociației Prietenia, potrivit buletindebucuresti.ro.

Nu este prima astfel de inițiativă din București. Anul acesta, în aprilie, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat amplasarea unor astfel de căsuțe în parcurile din Sectorul 1. Constituirea fondului de cărţi pentru aceste mini-biblioteci din Sectorul 1 se va realiza prin donaţii voluntare ale cetăţenilor, neformalizate printr-un act juridic.

ARTICOLE SIMILARE

Concertul Celine Dion de la București, amânat pentru a doua oară

Andreea Damian

Game of Thrones, record de nominalizări la Premiile Emmy 2019

Andreea Damian

Alt SHOW de la Antena 1 suspendat! O multime de vedete au ramas fara job!

Undă verde de la Netflix. The Crown va avea un prequel

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 13 februarie

realitatea

BIANCA, sexy din spate! FOTO cu o viitoare mamica

Scrie un comentariu