Tabu
CULTURESlider

Perspectivă sumbră pentru Marea Barieră de Corali

Marea Barieră de Corali s-a deteriorat până la „punctul critic”, pe fondul încălzirii mărilor și al poluării, potrivit unui raport oficial. Emisiile de gaze cu efect de seră din Australia au atins cel mai înalt nivel din ultimii șapte ani, scrie The Independent.

Este necesară o acțiune națională și internațională imediată pentru a îmbunătăți perspectivele recifului, criza climatică globală reprezentând cea mai mare amenințare pe termen lung, potrivit raportului de cinci ani pe Great Barrier Reef Outlook Report 2019.

Degradarea celei mai mari structuri vii din lume a dus la pierderi semnificative de habitat pentru țestoase, pești și păsări de mare. Evenimente majore de albire a coralilor din 2016 și 2017 au dus la distrugerea a aproximativ jumătate din întreaga structură de 345.000 km din cauza căldurii.

„Rata actuală de încălzire globală nu va permite menținerea unui recif sănătos pentru generațiile viitoare”, potrivit raportului. „Acțiunile globale semnificative pentru combaterea schimbărilor climatice sunt esențiale pentru încetinirea deteriorării valorilor ecosistemice și a patrimoniului recifului și pentru susținerea recuperării”, au spus autorii raportului. „Astfel de acțiuni vor completa și vor crește considerabil eficacitatea acțiunilor de gestionare locală în recif și în bazinul de acțiune al acestuia.”

Raportul a fost publicat în condițiile în care guvernul australian a publicat cifre care indică faptul că emisiile de gaze cu efect de seră au atins un maxim în ultimii șapte ani. Dezvoltarea din zona de coastă, deversările dinspre zona de uscat şi anumite activităţi umane cum ar fi pescuitul ilegal reprezintă celelalte ameninţări, se mai precizează în raport.

Raportul este al treilea de acest fel și monitorizează deteriorarea și degradarea continuă a sitului Patrimoniului Mondial Unesco.

ARTICOLE SIMILARE

Vaccinul împotriva chlamydiei ar putea deveni realitate după un studiu clinic de succes

realitatea

Top 10 cântece pentru 10 stări

realitatea

Prințesa Beatrice, fiica cea mare a prințului Andrew, a născut

Andreea Damian

Modul în care telemunca ne-a transformat ținutele de birou

Andreea Damian

Femeile care se trezesc devreme sunt mai puțin predispuse la depresie

Andreea Damian

Pantone lansează o nouă culoare îndrăzneață pentru a combate tabuurile legate de menstruație

Andreea Damian

Scrie un comentariu