Home > Agenda > Peste 100.000 de discuri de vinil sunt digitalizate pentru ca oricine să le poată asculta online

Peste 100.000 de discuri de vinil sunt digitalizate pentru ca oricine să le poată asculta online

Moda retro câștigă tot mai mult teren într-o mare varietate de subiecte, inclusiv în muzică. Și astfel discurile de vinil au mai nou parte de o dragoste reînviată în rândul iubitorilor de muzică. Recunoscute atât pentru calitatea sunetului, cât și pentru valoarea lor ca obiecte de artă, vinilurile sunt din nou foarte apreciate. În timp ce din ce în ce mai mulți oameni încearcă să le folosească pentru înregistrări noi, Internet Archive sapă după înregistrările vechi pentru a le păstra online.

Ca o bibliotecă, Internet Archive lucrează pentru a oferi „Acces universal la toate cunoștințele” prin intermediul platformei sale. Arhivează Internetul însuși începând din 1996, precum și medii efemere precum cărțile și televiziunea. Acum, biblioteca digitală non-profit se străduiește să includă LP-uri în colecția sa. Pentru a face acest lucru, Internet Archive a colaborat cu Biblioteca Publică din Boston încă de la începutul acestui an pentru a digitaliza peste 100.000 de înregistrări audio din colecția de sunete a Bibliotecii Boston. În acest moment, proiectul se concentrează pe LP-uri.

CR Saikley, directorul proiectelor speciale de la Arhiva Internetului, spune: „LP-ul a fost principalul nostru instrument muzical timp de peste o generație. De la Elvis, la Beatles, la Clash, LP a fost martorul nașterii atât a Rock & Roll-ului cât și a Punk Rock- ului. A fost parte integrantă a culturii noastre din anii ’50 -’80 și este important pentru noi să îl păstrăm pentru generațiile viitoare”. Aceste fișiere audio nu au fost niciodată traduse în format digital, ceea ce înseamnă că conținutul lor este în pericol, deoarece este blocat în vinilul fizic. Acest lucru face ca proiectul de digitalizare să fie o prioritate pentru Internet Archive și Biblioteca Publică Boston.

În prezent, puteți asculta 750 de albume LP complete vizitând Internet Archive aici.

Articole asemanatoare
Baby Green – Noua colectie Carmen Emanuela Popa
Cei mai talentati tineri designeri romani, premiati la Cluj!
Andreea Dogaru o imbraca pe cunoscuta cantareata Nyanda
Lansare NEW FOLDER la DallesGo!

Peste 100.000 de discuri de vinil sunt digitalizate pentru ca oricine să le poată asculta online

by Dora Constantinovici   1 min
1