Tabu
PEOPLESlider

Prima pereche de adidași a lui Kanye West, estimată la o sumă colosală

La premiile Grammy din 2008, Kanye West a prezentat prima pereche de adidași creată de marca sa – Yeezy. Acest model unic, care va fi licitat în curând, este acum estimat la peste 1 milion de dolari.

Nike Air Yeezy 1, primul model de adidași al lui Kanye West, va face în curând obiectul unei vânzări private organizate de Sotheby’s, în perioada 16-21 aprilie. Această pereche neagră, de la marca Yeezy, este una dintre cele mai rare și populare modele de adidași de pe piață: casa de licitații își estimează prețul de vânzare la peste un milion de dolari.

Deocamdată, perechea de adidași este deținută de colecționarul Ryan Chang și va fi expusă la Hong Kong în perioada 16-21 aprilie. Recordul pentru cei mai scumpi pantofi sport de până acum a fost deținut de Nike Air Jordan 1, care s-a vândut cu 615.000 de dolari în august 2020. Aceasta este într-adevăr o vânzare privată, ceea ce înseamnă că nici prețul final, nici cumpărătorul nu vor fi cunoscute publicului larg. Cu excepția cazului în care cumpărătorul decide să iasă din umbră.

De la Nike la Adidas

De la prima sa colaborare cu marca Bape în 2007, Kanye West și-a făcut un loc în lumea îmbrăcămintei de stradă ca designer. Dornic să-și facă un nume în modă, pe lângă statutul său de artist, în 2009 a abordat Nike. Apoi a prezentat primul său model, Air Yeezy 1, în timpul spectacolului său de premiere Grammy din2008 și și-a lăsat fanii să speculeze cu privire la numele, prețul și chiar posibila dată de lansare. Înainte de colaborarea sa cu rapperul, mNike își denumise pantofii doar după sportivi celebri, precum Air Jordan. Amestecând inspirațiile futuriste ale lui Kanye West și codurile mărcii Nike, Air Yeezy a fost lansat în cele din urmă în 2009, câteva luni mai târziu, într-o serie extrem de limitată. A fost urmat de Air Yeezy 2 în 2012.

Deși nu a fost designerul, rapperul a fost puternic implicat în designul adidașilor. Dar, în ciuda succesului imediat, artistul din Chicago, în căutarea unei mai mari libertăți artistice, își va încheia parteneriatul cu Nike pentru a se alătura lui Adidas, cu care va dezvolta marca Yeezy, un adevărat triumf pentru Kanye West. O carieră bogată care îl plasează acum pe Kanye West pe locul de referință în domeniul baschetului.

ARTICOLE SIMILARE

Cea mai bună dietă de urmat în 2021

Andreea Damian

Metoda prin care Monica Anghel a slăbit peste 30 de kilograme

Andreea Damian

La 55 de ani, Nicolas Cage s-a însurat a patra oară. Mireasa seamănă leit cu ultima lui soție

Andreea Damian

De ce boală rară suferă Jenna Jameson. Fosta starletă porno nu mai poate merge

Andreea Damian

Octav, de Serge Ioan Celebidachi, va avea premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Montreal

realitatea

Florin Piersic, mesaj emoționant de pe patul de spital

Andreea Damian

Scrie un comentariu