Tabu
Image default
LIFESTYLE

Prognoză ANM: Cum va fi vremea în țară, în luna octombrie. Sunt anunțate temperaturi de 35-38 de grade 

Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, vremea menţinându-se însorită pe parcursul a mai multor zile, chiar dacă nopţile vor deveni tot mai reci, iar în majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă, se arată în caracterizarea climatică a lunii, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii precizează că octombrie este una dintre lunile cu cele mai mici valori ale cantităţii totale lunare de precipitaţii, iar din punct de vedere termic se pot înregistra şi temperaturi “estivale” ce depăşesc 35 – 38 de grade Celsius.

Temperatura maximă absolută a acestei luni în România este de 39 de grade și s-a înregistrat în ziua de 3 octombrie 1952, la Armăşeşti (judeţul Ialomiţa). Maxima absolută a lunii octombrie la Bucureşti este de 35,5 grade, înregistrată pe 2 octombrie 1952, la staţiile meteorologice Bucureşti-Filaret şi Bucureşti-Afumaţi. În aceeaşi zi s-a înregistrat şi temperatura maximă absolută a staţiei meteorologice Bucureşti-Băneasa, 35,2 grade Celsius.

Temperatura minimă absolută din octombrie în România este -21,3 grade Celsius şi a fost înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 27 octombrie 1988.

“Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului. Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5 – 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie”, precizează specialiştii ANM.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Inselata inainte de nunta! O vedeta a anulat evenimentul cu cateva zile inainte

realitatea

Nopțile nedormite afectează în special femeile

realitatea

La 48 de ani, Angela Gheorghiu s-a cuplat cu un stomatolog de 26 de ani

La trei luni de la divort, Andrei Zaharescu si-a refacut viata! Vezi cine este iubita lui

realitatea

Insulele italiene devin locuri de „pelerinaj sexual”

Andreea Damian

Cum să îți planifici vacanța de iarnă

realitatea

Scrie un comentariu