Home > Fără categorie > PROGNOZA METEO. Ce fel de iarnă vom avea?

PROGNOZA METEO. Ce fel de iarnă vom avea?

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare meteorologică pe termen lung, în  intervalul noiembrie 2012 – ianuarie 2013.
Potrivit datelor estimate de meteorologi, o să avem o iarnă blândă cu multă zăpadă în majoritatea regiunilor țării și cu  temperaturi se vor încadra în media lunară multianuală.
Noiembrie

În luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând nordul şi nord-estul ţării, unde local valorile termice vor fi sub mediile multianuale.

În luna decembrie, regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decât normele climatologice.
Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi peste media climatologică în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-est şi local în vestul ţării acestea se vor situa în limite normale.
Ianuarie
În luna ianuarie, temperaturile medii lunare vor înregistra valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sudul şi sud-estul ţării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.


Loading...

Comenteaza acest articol

PROGNOZA METEO. Ce fel de iarnă vom avea?

by   1 min
0