Tabu
HEALTH

Regula cu ajutorul căreia poți identifica din timp cancerul de piele

Este extrem de important să acordăm atenție pielii noastre, mai ales că este cel mai mare organ al corpului. Deși cancerul de piele are unele forme cu cele mai mari șanse de supraviețuire, acesta poate ajunge în stadii avansate dacă unele modificări la nivelul pielii nu sunt remarcate la timp.

În acest sens, este important să îți cunoști pielea și să apelezi la regula „ABCDE” pentru a afla dacă suferi de această afecțiune: pete care au o formă asimetrică, borduri sau margini neregulate, culoare neobișnuită, un diametru mai mare de 6 milimetri sau o pată care s-a schimbat în timp.   

Și nu în ultimul rând, este important să consulți anual un medic dermatolog. 

Tot mai mulți tineri se confruntă cu o boală gravă! Cancerul de piele devine din ce în ce mai comun, iar rata de îmbolnăvire a crescut cu peste 30%, în ultimii ani! Cei mai afectați de această problemă sunt cei care au activități în aer liber și se expun la Soare fără să folosească protecție.

Cum numărul cazurilor de cancer de piele a crescut alarmant de rapid, specialiștii ne sfătuiesc să mergem la un control la medicul dermatolog măcar odată pe an. Acest tip de cancer este foarte periculos deoarece nu produce simptome, așa că poate trece neobservat mult timp.

Principalul factor de risc atunci când vine vorba despre această boală este expunerea la raze ultraviolete, fie că sunt naturale, de la Soare, ori articiale, de la aparate precum solarul.

Medicii ne mai spun că ar trebui să verificăm mereu ce culoare și ce formă au alunițele de pe corpul nostru, iar dacă observăm ceva neobișnuit la acestea, trebuie să cerem imediat opinia unui specialist.

De asemenea, medicii ne mai spun că este foarte important să observăm din timp dacă avem diverse pete pe piele, ori noduli, deoarece aceștia pot semnala prezența cancerului de piele.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Oamenii de știință au descoperit un nou tip de celulă care ar putea să vindece cancerul

Andreea Damian

De ce persoanele care cântă pot răspândi mai greu noul coronavirus

Andreea Damian

Trezirile dese în timpul nopții ar putea provoca un infarct

Andreea Damian

Aplicațiile pentru dormit nu sunt neapărat odihnitoare

Ciocîrlan

Cea mai bună dietă pe care o poți ține pe timp de vară

Andreea Damian

Pentru binele tău, încetează să mai bei suc de fructe!

Andreea Damian

Scrie un comentariu