Tabu
HEALTH

Rețete de Paște. De ce să pui bere la friptura de miel. Și marii bucătari fac asta

Pe 16 aprilie e Paștele ortodox și gospodinele și-au pregătit deja lista de cumpărături pentru a găti preparate pe care le vor așeza pe masa de Paște. Și cum friptura de miel e nelipsită de pe masa multor români, ele caută trucuri inedite pentru a obține un preparat mai gustos.

Dacă nu ai încercat niciodată să pui bere în friptura de miel, acum e momentul potrivit. Pe lângă ingredientele și condimentele obișnuite, se recomandă să adăugați și bere, deoarece aceasta ajută carnea să fie mai fragedă și îi dă un gust deosebit. Și marii bucătari fac asta.

Rețetă de friptură de miel cu bere

Ingrediente:

carne de miel;
condimente, după gust;
bere;
iaurt gras sau lapte.

Mod de preparare:

Carnea de miel se ține peste noapte în lapte sau iaurt gras, după preferință. Se scoate a doua zi și se spală foarte bine, în mai multe ape, până nu mai rămân urme albe.

Se condimentează cu condimentele alese, dar de obicei se pune rosmarinm cimbru uscat, muștar boabe, piper și chimen. Mielul se pune în cuptor și se toarnă peste el bere. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. După ce carnea este aproape făcută, temperatura se scade cu 10 grade. Friptura se stropește din când în când cu sosul din tavă.

Se scoate și se lasă la răcit și este gata de servit. Se poate mânca cu legume sau alte garnituri.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Tehnica japoneză de respirație care te va ajuta să dormi mai bine

Andreea Damian

Lucrurile bune care ți se pot întâmpla dacă înoți câteva luni

Andreea Damian

Poți să faci coronaviroză de două ori?

Andreea Damian

Cum îți poți crește imunitatea și preveni îmbolnăvirea?

Tabu Tabu

OMS A DECLARAT EPIDEMIA DE MPOX. CUM SE MANIFESTĂ BOALA CUNOSCUTĂ ȘI CA VARIOLA MAIMUȚEI

Andreea Damian

Endometrioza | 3 simptome care trebuie să te alerteze

Andreea Damian

Scrie un comentariu