Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Revenirea triumfală a permanentului

În anii 80 și o parte din anii 90, femeile (și mulți bărbați) au optat pentru acest aspect. Ceva mai târziu, a fost uitat, iar părul a devenit drept și controlat. Dar pandemia a schimbat totul, și în ceea ce privește frumusețea: naturalul a predominat și părul ondulat a (re)devenit la modă.

A fost nevoie de multe ore petrecute la coafor pentru a obține părul cu bucle perfecte. Alte femei pierdut timpul aplicând celebrele bigudiuri, în timp ce altele distrugeau părul foloind ondulatorul de păr. Orice metodă ar fi ales, părul creț a dominat perioada anilor 80-90. Multe femei dar și bărbați doreau mult volum în păr și permanentul le asigura acest lucru zilnic.

În ultima vreme, când există o tendință generală de a accepta ceea ce este natural, părul lung cu volum a intrat din nou în atenția femeilor. „Oamenii învață să-și celebreze bigudiurile”, spune hairstilistul Luke Hersheson pentru Harper’s Bazaar. Mai ales după pandemie, spune specialistul: „Închiderea a determinat mulți oameni să descopere cum arată cu adevărat părul lor natural , după ce au petrecut mult timp întinzându-l și îndreptându-l. Le-a plăcut și au vrut să învețe să îmbunătățească ceea ce au”.

Și stilul a fost replicat în aparițiile publice ale numeroaselor vedete, precum Zenday, Selena Gomez sau Emily Ratajkowski, care și-au purtat buclele naturale într-un look incredibil. Alte vedete, precum Sarah Jessica Parker și Nicole Kidman s-au întors la look-ul cu care s-au remarcat, dezlănțuind un val de nostalgie.

Versiunea 2021 este cu mai mult volum la rădăcini, mai multe bucle definite și păr lung, uneori. Este inspirația perfectă pentru actualizarea coafurii, cu un finisaj foarte natural. „Fiecare persoană are propriul stil, dar toată lumea știe de obicei cum să-l îmbunătățească, fie cu un difuzor, fie folosind întotdeauna prosoape din microfibră pentru a reduce frizul, de exemplu”, explică specialistul.

ARTICOLE SIMILARE

De ce femeile care rămân singure pentru perioade lungi de timp sunt cele mai fericite

Andreea Damian

Cercetătorii au dezvoltat folia de plastic cu autocurățare care respinge bacteriile

Andreea Damian

Aparatul dentar invizibil sau colorat? Pe care îl alegi pentru a maximiza estetica zâmbetului

Tabu Tabu

Actrița din „Neveste disperate” a dezvăluit că suferă de cancer

Andreea Damian

Hărțuirea sexuală poate duce la boli serioase în rândul femeilor

Andreea Damian

Lana Del Rey o invită Azealia Banks să se bată la propriu și toată lumea e șocată

realitatea

Scrie un comentariu