Home > Agenda > RIP Chris Cornell! Solistul de la Soundgarden si Audioslave a murit ieri!

RIP Chris Cornell! Solistul de la Soundgarden si Audioslave a murit ieri!

Chris Cornell a decedat ieri la varsta de 52 de ani, a confirmat purtatorul sau de cuvant, Brian Bumbery. Acesta a declarat ca moartea artistului a fost brusca si neasteptata si ca familia sa va lucra indeaproape cu examinatorul medical pentru a determina cauza.

Cunoscut atat pentru formatiile sale Soundgarden si Audioslave si Temple of the Dog, cat si pentru cariera sa solo, Chris a fost unul din cei care au pornit miscarea grunge din anii ’90 din Seattle. Revista Rolling Stone l-au clasat pe locul 9 in topul „Celor mai buni solisti ai tuturor timpurilor”.

Chris Cornell a murit la putin timp dupa ce a tinut un concert cu Soundgarden la Fox Theatre, in Detroit. Cauzele mortii nu se cunosc momentan, insa politia investigheaza o posibila sinucidere. sursa: billboard

Multi artisti au postat pe retelele de socializare mesaje prin care isi aratau regretul pentru pierderea lui Chris Cornell, printre care si Sir Elthon John, Jimmy Page, Joe Perry, Billy Idol si multi altii.

Show-ul de aseara facea parte dintr-un turneu mai mare si trupa avea programate mai multe concerte pentru luna aceasta.

Despre Chris Cornell

Cornell s-a nascut pe 20 iulie 1964, in Seattle, intr-o familie cu 6 copii. A fost un copil si un adolescent singuratic, iar muzica l-a ajutat sa scape de anxietatea pe care o avea in prezenta altor persoane. In adolescenta a suferit de depresie , ceea ce l-a determinat sa renunte la scoala si sa nu paraseasca locuinta in cele mai multe cazuri.

La inceputul anilor ’80 a facut parte din trupa de coveruri The Shemps si au avut concerte prin Seattle. In 1984 a format Soundgarden si in 1989 au lansat primul album, Louder Than Love. In 1997, din cauza unor divergente, trupa si-a incetat activitatea, reluand-o in 2010. In 2001 a format Audioslave, impreuna cu fostii membri ai trupei Rage Against the Machine. Pe langa multele colaborari pe care le-a avut de-a lungul anilor, Chris Cornell a avut si o cariera solo, iar cantecul sau „You Know My Name” a fost coloana sonora a filmului din seria James Bond, Casino Royale (2006), castigand mai multe premii.

Nu putem spune decat ca ne pare foarte rau pentru pierderea unei valori muzicale atat de mari si va vom lasa cu una din cele mai cunoscute melodii ale lui!

Articole asemanatoare
Un documentar despre viața lui Chris Cornell va fi produs de Brad Pitt și Peter Berg

Comenteaza acest articol

RIP Chris Cornell! Solistul de la Soundgarden si Audioslave a murit ieri!

by realitatea   1 min
0