Home > Agenda > Robert De Niro sare din nou la gâtul lui Donald Trump

Robert De Niro sare din nou la gâtul lui Donald Trump

robert de niro

Robert De Niro, considerat unul dintre cei mai buni actori de film din generația sa, a fost omagiat duminică, la gala SAG Awards 2020, cu un premiu pentru întreaga carieră. Actorul american a profitat de momentul în care a susţinut discursul de acceptare şi a adus vorba despre politică.

Starul din „The Irishman” a lansat noi atacuri la adresa lui Donald Trump, dar fără să-i menționeze numele, în contextul în care liderul de la Casa Albă este acuzat de „abuz de putere“ şi obstrucţionarea Congresului. „Dacă am o voce puternică datorită faptului că sunt actor, o voi folosi de fiecare dată când văd un abuz de putere atât de evident”, a spus De Niro pe scenă.

De Niro consideră că are dreptul, ca oricine altcineva, să îşi expună părerile şi să fie vocal în ceea ce îl priveşte pe Trump: „Deja îmi imaginez pe unii dintre voi spunând: «În regulă, stai departe de politică». Dar suntem într-o situaţie dificilă, trebuie să spun ceva. Există bine şi există rău, dar şi un sens comun, abuz de putere, iaret în calitate de căţean am dreptul la fel ca ceilalţi să îmi spun opinia”. Mai mult, Robert De Niro a promis că va continua să vorbească public despre Trump atunci când va fi necesar, pentru a atrage atenţia asupra neregurilor, punând accent pe abuzul de putere.

Un actor versatil cu peste 100 de filme în palmare, De Niro, în vârstă de 76 de ani, este, de asemenea, co-fondator al Festivalului de Film Tribeca din New York, înființat pentru a ajuta la revitalizarea Manhattanului de jos, după atacurile din 11 septembrie 2001. Deși cunoscut pentru comportamentul de multe ori taciturn în aparițiile sale publice, De Niro este unul dintre cei mai vocali critici ai lui Trump în afara cercurilor politice.

În 2018, De Niro l-a înjurat pe preşedintele american în direct la TV, pe scena galei Tony. Totodată, actorul a luat şi decizia de a-i interzice accesul lui Trump în restaurantele sale din lanţul Nobu.

Articole asemanatoare
The Irishman
Personajul feminin central din The Irishman spune doar 6 cuvinte în tot filmul de 3 ore și jumătate
Robert De Niro
Robert de Niro, despăgubiri de 6 milioane de dolari
Martin Scorsese
Martin Scorsese îi reunește pe De Niro, Al Pacino și Pesci în cel mai scump film din cariera sa
robert de niro
Robert de Niro, un nou atac virulent la adresa lui Donald Trump

Comenteaza acest articol

Robert De Niro sare din nou la gâtul lui Donald Trump

by Andreea Damian   1 min
0