Tabu
Image default
LIFESTYLE

Românii, cei mai optimiști europeni

În fața amenințărilor noului coronavirus, românii sunt cei mai optimiști europeni. Așa reiese dintr-un sondaj comandat de Parlamentul European. Mai bine de jumătate dintre românii care au răspuns la întrebări cred că anul viitor va fi mai bun.

Conform eurobarometrului, românii au cel mai ridicat grad de optimism din întreaga Europă, în contextul pandemiei. Întrebați care este sentimentul care îi descrie cel mai mult în această perioadă, românii au răspuns în proporție de 56% că speranța.

La polul opus, cei mai mulți pesimiști din UE pot fi întâlniți în Franța și în Cehia, printre cel mai grav afectate de cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus. Astfel, potrivit Eurobarometrului, doar 29% dintre respondenții cehi și 25% dintre francezii chestionați au spus că au o stare de spirit pozitivă.

În timp ce românii se declară optimiști, francezii asociază starea lor de spirit cu frica. Spaniolii se declară neajutorați și peste 70% dintre ciprioți trăiesc în nesiguranță.

Grecii se situează undeva între furie și frustrare, iar olandezii și finlandezii au încredere deplină în ceea ce va urma.

Europenii au fost întrebați și cât de afectați au fost din punct de vedere economic de pandemia de coronavirus. Pe primul loc se află ciprioții, iar pe locul al doilea grecii, spaniolii și românii. 55% dintre cei care au participat la sondaj spun că veniturile le-au fost deja afectate. Danezii și luxemburghezii nu fac parte din această categorie.

La întrebări au răspuns aproape 25.000 de cetățeni din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

ARTICOLE SIMILARE

Scandal la “Vocea Romaniei”! “Smiley e aici pentru a juriza sau sa agate gagici?”

10 cărți superbe pe care orice femeie ar trebui să le citească

Andreea Damian

Adversarul lui Obama despre testele de sarcina si avort

ANDREEA ESCA – reteta favorita gatita in weekend

Robotul-polițist din Los Angeles e sexist? A ignorat o femeie care i-a cerut ajutorul

Andreea Damian

Horoscop: Cât de posesiv ești în funcție de zodie!

Scrie un comentariu