Tabu
BEAUTY

Rutina de îngrijire a tenului în 5 pași, primăvara aceasta

Primăvara este momentul potrivit pentru a-ți schimba rutina de îngrijire a pielii și pentru a-ți pregăti tenul pentru modificările aduse de acest sezon cald. 

O rutină adecvată de îngrijire a tenului de dimineață poate face minuni pentru sănătatea și aspectul pielii tale atât pe parcursul zilei, cât și pentru tot restul vieții. 

Curățare delicată: Începe-ți ziua spălându-te pe față cu un gel sau cu o spumă de curățare blândă. Astfel vei îndepărta impuritățile și excesul de sebuum acumulate peste noapte, pregătind pielea pentru a absorbi mai bine produsele enumerate mai jos.

Toner: Aplică un toner pentru a echilibra pH-ul pielii tale și pentru a-ți revitaliza tenul. Acest pas ajută la închiderea porilor și la pregătirea pielii pentru o hidratare corespunzătoare.

Hidratare și protecție solară: Aplică o cremă hidratantă lejeră, adaptată tipului tău de ten. Primăvara este important să folosim o cremă care oferă hidratare suficientă, dar care să nu încarce tenul. Asigură-te că produsul tău de zi include și un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 pentru a proteja pielea împotriva efectelor nocive ale razelor UV.

Tratamente specifice: Dacă ai nevoie de tratamente specifice pentru diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea sau hiperpigmentarea, aplică-le înainte de cremă hidratantă. Consultă un dermatolog pentru recomandări personalizate în funcție de nevoile tale.

Aplicarea machiajului (opțional): Dacă folosești machiaj, aplică-l după ce ai completat etapele de curățare, tonifiere și hidratare. Asigură-te că folosești produse de machiaj non-comedogenice și că îți îndepărtezi machiajul în mod corespunzător la sfârșitul zilei.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum arată Oana Cuzino, fără machiaj!

Raluca Bulacu – “mă gândesc uneori să nu devin atât de superficială încât să am grijă mai mult de modul în care arăt, decât de ceea ce sunt”

Cremele de plajă, toxice?! Ce spun medicii

Andreea Damian

Afla cum poti crea un Retro-Glam Look!

realitatea

AVERTISMENT al medicilor. Ce se întâmplă, de fapt, când foloseşti crema pentru protecţie solară la plajă

Michelle Obama a revenit la părul ei natural și arată fantastic

Andreea Damian

Scrie un comentariu