Tabu
BEAUTYSlider

Cele 5 zone pe care trebuie neapărat să aplicați protecție solară

Soarele poate deveni rapid un inamic feroce dacă nu ne protejăm pielea de efectele sale dăunătoare. Alegeți crema de protecție solară în funcție de vârsta și tipul dumneavoastră de piele, de gradul de însorire și durata de timp petrecută la soare.

În cazul în care intensitatea solară este mai mare, nu uitați să folosiți o cremă cu factor de protecție solară (SPF) mai mare. Intensitatea solară este chiar mai puternică atunci când vă aflați la altitudini mai înalte sau aproape de ecuator.

S-ar putea să știi că trebuie să aplici protecția solară la fiecare două ore pe față și pe brațe, dar cunoști aceste zone ascunse de protejat?

Scalp

Capul este primul punct al corpului nostru care este expus la soare și totuși uităm uneori să îl protejăm. Dacă nu purtați o pălărie, luați în considerare aplicarea de protecție solară pe linia părului pentru a preveni arsurile solare.

Urechi și buze

Urechile și buzele sunt două zone cu risc foarte mare de cancer de piele, explică experții. Expuse constant la soare, acestea trebuie protejate cu o cremă cu un indice de minimum 30, la fel ca restul feței și corpului.

Pleoape

Chiar dacă ați planificat să purtați ochelari de soare toată ziua, pielea de pe pleoape este cea mai subțire și mai delicată de pe tot corpul. Razele o pot deteriora cu ușurință.

Gât

Adesea uitat în timpul rutinelor noastre de înfrumusețare și hidratare, pielea, gâtul, spatele și fața sunt totuși expuse la soare ca și restul corpului, mai ales dacă aveți părul scurt.

Picioare și mâini

Nu, picioarele tale nu sunt protejate de soare atunci când sunt în apă sau pe jumătate în nisip. Riscă să fie arse ca restul corpului tău. Aplicați cremă pe toată partea superioară, precum și între degete.

Același lucru este valabil și pentru mâini, care tind să prezinte semne de îmbătrânire prematură. De asemenea, puteți opta pentru o protecție solară bogată în antioxidanți, care ajută la limitarea apariției petelor și a ridurilor fine.

ARTICOLE SIMILARE

5 ritualuri de îngrijire iarna

Andreea Damian

Ioana Ignat, dependentă de alcool: „Mă rugam la Dumnezeu să-mi ia durerea”

Andreea Damian

Luminita Anghel isi pune silicoane: “Dupa ce nasc, imi remodelez sanii!”

Motivul real pentru care CRBL a divorțat de soția sa, Elena. Artistul a mărturisit tot

Andreea Damian

Măștile cosmetice cu cărbune considerate rasiste

Andreea Damian

De la colăcei şi celulită, la un abdomen perfect! O supervedetă şi-a uimit fanii cu noua ei siluetă

Scrie un comentariu