Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

În Norvegia, echipa feminină de handbal pe plajă nu mai vrea să poarte bikini

Refuzând să joace în bikini în timpul campionatului european de handbal pe plajă, echipa feminină norvegiană a fost amendată cu 1.500 de euro. În Norvegia, decizia federației europene a stârnit controverse.

După voleiul pe plajă, handbalul feminin pe plajă va renunța la echipamentul din două piese cu bikini pentru pantaloni scurți? În orice caz, asta vor jucătoarele echipei naționale din Norvegia și federația lor. Duminică, 18 iulie, în timpul Campionatului European care a avut loc la Varna în Bulgaria, norvegiencele nu au câștigat meciul, dar au marcat un punct împotriva sexismului, refuzând să joace într-un costum de baie din două piese, ținută impusă de Federația Internațională de Handbal.

O amendă de 1.500 de euro

Într-adevăr, în timpul acestei întâlniri împotriva naționalei Spaniei, sportivele scandinave au apărut în pantaloni scurți, ca și colegii lor bărbați. Înainte de competiție, Norvegia a luat legătura cu Federația Europeană de Handbal pentru a-i avertiza cu privire la decizia lor și li s-a spus că încălcările reglementărilor sunt pedepsite cu amendă. A doua zi după meci, comisia de disciplină a Federației Europene de Handbal (EHF) s-a pronunțat asupra acestui fapt și a impus o amendă de 1.500 de euro, adică 150 de euro pentru fiecare jucătoare.

O ținută degradantă și impracticabilă

Considerate degradante și impracticabile de către sportivi, regulile Federației Internaționale de Handbal stipulează că „jucătoarele trebuie să poarte bikini”. În mod regulat în centrul discuțiilor, această ținută nu mai este obligatorie în voleiul pe plajă, ale cărei reglementări începând din 2012 permit purtarea de colanți sau pantaloni scurți, precum și tricouri cu mâneci scurte sau lungi.

O viziune macho

Această decizie a stârnit imediat controverse. „O astfel de viziune macho a femeilor aparține unei alte ere”, scrie un ziar regional norvegian. „În 2021, nici măcar nu ar trebui să fie un subiect”, adaugă președintele Federației Norvegiene de Volei, Eirik Sørdahl.

Începând de luni, ministrul norvegian al culturii, Abid Raja, responsabil cu problemele sportive, a protestat împotriva amenzii. „Este complet ridicol”, a scris el pe Twitter. „Sunt necesare multe schimbări de atitudine în lumea internațională macho și conservatoare a sportului”.

ARTICOLE SIMILARE

Prințul Harry slăbește la minus 150 °C. Crioterapia, beneficii și riscuri

Andreea Damian

Ce trebuie să ştii despre machiajul semipermanent

Andreea Damian

DECLARAŢII-BOMBĂ! “Andra, Delia şi Lora S-AU PROSTITUAT”

realitatea

Fiica Monicai Gabor, o adevarata domnisoara! Columbeanu a inscris-o la o scoala deosebita!

Bartoş e în culmea fericirii! Vestea EXTRAORDINARĂ pe care a primit-o

4 filme de dragoste din toate timpurile ce nu trebuie ratate

realitatea

Scrie un comentariu