Tabu
Image default
FASHIONSlider

S-ar putea ca dormitoarele dezordonate să facă Instagram-ul cool again

Marie Kondo, femeia care ne-a învățat pe toți să aruncăm lucrurile care nu ne stârnesc bucurie, a anunțat că începe un site de lifestyle pe care va vinde lucruri primite de la unii (cărora nu le mai plac) pentru casele altora (desigur, cu prețuri exorbitante căci ce bine e să primești ceva moca și să vinzi apoi la suprapreț pentru că se întâmplă să fi avut o emisiune cunoscută în lume).  Singura problem cu care se confruntă Kondo este, de fapt, faptul că o grămadă de tipe care sunt extrem de urmărite pe Instagram postează selfie-uri înconjurate de mormane de haine încercate, cutii și cutiuțe goale și tot felul de nimicuri. Și că asta pare să le stârnească bucurie!

“În modul cel mai concret posibil am o sticlă de ketchup pe noptiera mea chiar acum”, spune Taylor Trudon, 30 de ani, o scriitoare din Brooklyn care se autonumește anti-Marie Kondo. Ea a postat selfie-uri pentru cu sticle de apă goale aruncate direct pe jos și cabluri alandala. „Oamenii nu sunt interesați să vadă o camera perfect curată. Este vorba să-ți acorzi permisiunea să fii ceva mai uman. ”

Această dezordine organizată este poate un început al sfârșitului esteticului Instagram din ultima vreme. Din ce în ce mai mult, caracteristicile obișnuite ale influencerițelor – părul ondulat, fundalurile murale multicolore, bolurile de mic dejun perfecte, etc  toate acestea sunt înlocuite cu un material mai autentic, nefiltrat, cum ar fi poveștile care arată acneea și fotografiile de vacanță fără filtre.

„Majoritatea oamenilor își doresc onestitate, indiferent dacă este vorba despre camera dezordonată, creierul dezordonat sau viața dezordonată”, spune Remy Kassimir, 30 de ani, comediant și podcaster cu sediul în New York. „Toată lumea vrea să vadă așa ceva ca să-și confirme că e un lucru normal.”

Cu cât femeile transmit o poveste Instagram nefiltrată din viața lor, cu atât ideea perfecțiunii Instagram moare. Suntem aproape de punctul în care în curând nici nu vom mai observa grămada de încălțăminte sau de căni de cafea goale. În plus, a fi perfect de acord să faci publică dezordinea ta este un fel de eliberare. Cu toții trebuie să încetăm să dedicăm atât de multă putere opiniei altor oameni despre modul în care ne trăim viața. Eliberați-vă de această presiune socială și veți avea parte de mult mai mult timp, energie și bani pentru a le investi în lucrurile care vă plac.

ARTICOLE SIMILARE

Cultura online ⎢ Noaptea ideilor de la Institutul Francez

Ciocîrlan

Zodii care nu ar trebui să se căsătorească niciodată

Andreea Damian

Cum se simte Mihai de la 3 Sud Est, după ce a fost internat la ATI, cu COVID-19, în stare gravă

Andreea Damian

Influencerii de pe Instagram sunt atrași de Cernobîl ca moliile de bec

Dora Constantinovici

A fost desemnată cea mai periculoasă celebritate de pe Internet

Andreea Damian

Ciudățenia săptămânii: pantofii cal

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu