Home > Lifestyle > Stiri > Dacă sari peste micul dejun, slăbeşti!?

Dacă sari peste micul dejun, slăbeşti!?

Pe când toţi nutriţioniştii recomandă să iei în fiecare zi micul dejun pentru a slăbi, iată că specialiştii de la Cornell University susţin contrariul.

Potrivit acestora este indicat să sari peste cea mai importantă masă din zi dacă vrei să pierzi într-adevăr din greutate.

Explicaţia este pe cât se poate de simplă, explică nutriţioniştii de la Cornell University. “Este o certudine faptul că sărind peste micul dejun, vei compensa lipsa acesteia cu caloriile pe care le vei asimila în timpul prânzului şi mai târziu,în timpul cinei.”

Descoperirea uluitoare vine tocmai pornind de la acest fapt. Astfel, specialiştii au descoperit că deşi simţi nevoia de saţietate, masa calorică dobândită în urma prânzului şi a cinei nu va fi nicicând mai mare decât cea dobândită în urma micului dejun. Mai precis, masa calorică dobândită astfel este mai mică cu aprox. 408 calorii mai mică decât cea în care nu sari peste micul dejun.

Cu toate acestea, nutriţioniştii de la Cornell University nu recomandă această metodă de slăbire diabeticilor sau hipoglicemicilor care au nevoie de aportul de  glucoză.

Articole asemanatoare
micul dejun
Dacă sari peste micul dejun, citește asta și te vei răzgândi!
pizza
Nutriționiștii spun că pizza e mai sănătoasă decât cerealele pe care le consumi la micul dejun
micul dejun
Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești
micul dejun
Micul dejun ideal pentru birou conține doar 3 ingrediente

Comenteaza acest articol

Dacă sari peste micul dejun, slăbeşti!?

by   1 min
0