Tabu
HEALTH

Schimbarea orei: când vom trece la ora de vară și cum ne pregătim?

Fără îndoială, vine primăvara și odată cu ea și schimbarea anuală a orei. Într-adevăr, în curând va fi timpul să trecem la ora de vară. Deci, cum putem trece fără probleme acest prag? 

Este eterna întrebare care apare în fiecare an când ora se schimbă: dormim mai mult sau dormim mai puțin? Da, deoarece sosirea primăverii indică și aceea a schimbării orei.

Această schimbare de oră va prelungi o oră de soare pe zi. În plus, zilele se vor prelungi în mod natural pe măsură ce se apropie solstițiul de vară pe 21 iunie. Deci, cum ne putem pregăti pentru această schimbare și să experimentăm această tranziție fără probleme?

Trecerea la  ora  de vară 2024: care sunt efectele asupra somnului?

Spre deosebire de ora de iarnă, această schimbare de oră, care va avea loc în ultimul weekend din martie, este sinonimă cu timpul de somn redus. De fapt, va trebui să dați ceasul înainte cu o oră și, prin urmare, să pierdeți o oră de somn, ceea ce vă poate perturba ritmul circadian.

De asemenea, o întrerupere a ceasului biologic poate avea consecințe diferite, cum ar fi:

tulburări de somn 
tulburări de atenție
tulburări de apetit

Program de vară: cum să-ți schimbi obiceiurile pentru a te pregăti pentru el?

Intervievat de Femme Actuelle, Joëlle Adrien, neurobiolog, a discutat despre acțiunile potrivite de adoptat pe măsură ce se apropie schimbarea orei. Specialistul a recomandat inițial să nu vă schimbați obiceiurile dintr-o dată. Potrivit acesteia, este de preferat să se meargă pe „o adaptare pe o perioadă de minim două zile (adică o tură de 30 de minute pe zi)”. Pentru a experimenta cât mai bine această tranziție la ora de vară, Joëlle Adrien a oferit câteva recomandări precum:

expuneți-vă la lumina naturală zilnic, dacă este posibil dimineața;
practicați activitate fizică, dacă este posibil dimineața;
evitați ecranele, deoarece acestea întârzie producția de melatonină, hormonul somnului;
mergeți la culcare puțin mai devreme

România trece la ora de vară 2024 în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, când ceasurile se dau înainte cu o oră.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Poluarea aerului afectează numărul de ovule pe care ovarele le pot produce

Andreea Damian

Ce se intampla cu tine daca mananci miere inainte de culcare

realitatea

Metodele contraceptive cu regim extins de administrare, o solutie pentru femeile moderne

realitatea

Schimbări majore în sănătate! Poți alege contra cost la ce medic vrei să mergi + servicii medicale speciale pe bani în spitalele publice -DOCUMENT

Andreea Damian

Labioplastia – moft sau necesitate?

realitatea

Alimentul-minune pentru Postul Crăciunului

Andreea Damian

Scrie un comentariu