Tabu
LIFESTYLE

Se schimbă prețul rovinietei! Cât va costa de luni, 11 martie, taxa de drum

Noile tarife si perioade de valabilitate pentru rovinietă intră în vigoare de luni, 11 martie.

Reprezentanții CNAIR anunță că sistemul pentru plata taxei de drum va fi inactiv pentru 3 ore, începând cu miezul nopții.

Așadar, rovinieta nu va mai putea fi achiziționată prin nicio metoda, iar plata prin SMS va fi întreruptă pentru 11 zile.

Tot de astăzi, costul rovinietei va varia, în special, in funcţie de valabilitate, și anume 1 zi, 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni. 

”CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă. 

Acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Totodată, informăm utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației. Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024”, scriu reprezentanții CNAIR. 

Vezi AICI noile tarife

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

BOTEZ de POVESTE! Vezi cum şi-au tratat invitaţii Alina Sorescu şi Alex Ciucu

Restaurantul unui român, din New York, acuzat de sexism: interzice femeilor singure să mănânce la bar

Andreea Damian

Cele mai importante recomandări în caz de cutremur

Andreea Damian

Despre universul vloggerilor influenți pe care-i ascultă copiii sau cum YouTube naște miniscandaluri

Dora Constantinovici

Manuela Harabor, despre fiul sau autist: “Am murit si am inviat”

De ce simțim că timpul zboară în vacanță?

Andreea Damian

Scrie un comentariu