Home > Lifestyle > „Burta de bere” este un mit

„Burta de bere” este un mit

Un studiu realizat de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutritie confirmă faptul că burta de bere este un mit. Cercetarea demonstrează că un consum moderat de bere nu influențează indicele de masă corporală, circumferința abdominală sau raportul talie/șold, unii dintre cei mai relevanți indicatori somatici pentru statusul ponderal. Realizat în perioada martie – aprilie 2014, la nivel național, studiul a fost coordonat de către Corina-Aurelia Zugravu, medic primar în Nutriție și Igiena Alimentației și Președinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Iată că la doar un an distanță de la lansarea primului studiu derulat în România pe tema consumului moderat de bere, putem să facem publice rezultatele celei de-a doua cercetări realizate de Centrul nostru. Dacă anul trecut demonstram relația dintre consumul moderat de bere și activitatea de memorare și nivelul de atenție, anul acesta reușim să distrugem unul dintre miturile asociate berii, acela că ar fi vinovată pentru apariția “burții de bere”. Ne bucurăm că putem să venim cu vești bune pentru iubitorii acestei băuturi cu multiple calități”, a declarat Corina Zugravu,  Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Obiectivul cercetării a fost acela de a evalua influența consumului moderat de bere asupra a trei parametri somatici – indicele de masă corporală (IMC), circumferința abdominală și raport talie/ șold -, cu un accent particular pe circumferința abdominală. Dintre cei trei, indicele de masă corporală (IMC) este considerat cel mai bun indicator al statusului ponderal, el calculându-se pe baza înălțimii și a greutății individului.

Un consum moderat de bere se referă la o cantitate zilnică de 660 ml de bere pentru bărbați si 330 ml de bere pentru femei, cu maxim 5% alcool. Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție recomandă introducerea unui consum moderat de bere ca parte a unui stil de viată sănătos.

Articole asemanatoare
berea
Berea belgiană vă poate ajuta să combateți obezitatea și să aveți un somn bun
Călugării belgieni lansează un site pentru a vinde “cea mai bună bere din lume”
Pisicile între mitul medieval al vrăjitoarelor și stereotipul modern al pisicarei
bere pentru femei
Uraaa! S-a lansat prima bere pentru femei

Comenteaza acest articol

„Burta de bere” este un mit

by   1 min
0