Tabu
lifestyle

SCOALA INIMILOR, o campanie pentru sustinerea educatiei in mediul de spital

SCOALA INIMILOR, o initiativa lansata la inceputul lunii septembrie de comunitatea CA IN CER si Asociatia P.A.V.E.L., este o alternativa a cursurilor din scoli sau licee, oferind sansa educatiei copiilor chiar si in spital, pe perioada tratamentelor pentru diferite tipuri de cancer.

Astfel, SCOALA INIMILOR isi propune colectarea de rechizite si fonduri suplimentare care sa acopere nevoia de rechizite pentru fiecare dintre cei peste 200 de copii care sunt sub tratament la Institutul Alexandru Trestioreanu, in cadrul sectiei de oncopediatrie de la Spitalul Fundeni. Aceasta activitate vine in sprijinul eforturilor Asociatiei P.A.V.E.L., care deruleaza inca din 2012 programe unice la nivelul spitalelor de oncopediatrie si hematologie din Romania, programe de suport educativ pentru copiii si tinerii cu cerinte educationale speciale, sub umbrela proiectului Scoala de Spital.

Programele includ activitati educative pentru prescolari (educatie plastica si abilitati practice), copii de ciclu primar si secundar, alfabetizare pentru cei nescolarizati, sesiuni educative pentru adolescenti si tineri de ciclu liceal sau care doresc sa invete o meserie. Copiii si tinerii au sansa sa aprofundeze cunostinte de limba romana, matematica, limbi straine sau educatie civica, multi dintre ei putand sa-si dezvolte abilitatile la pictura sau la realizarea de colaje si, nu in ultimul rand putand sa se pregateasca pentru sustinerea tezelor sau incheierea situatiei scolare pentru un anumit semestru la momentul intoarcerii la scoala.

Proiectul SCOALA INIMILOR este promovat prin intermediul retelelor de socializare, avand un mecanism simplu, sub forma unei provocari pe care fiecare sponsor care intra in programul de susținere a burselor de școala o lanseaza catre cunoscutii sai. Practic, odata ce o persoana se hotaraste sa se implice in proiect, poate sustine unul dintre copiii inclusi prin oferirea unei burse de studiu (sub forma unei contributii banesti sau direct in rechizite). Sponsorul primeste automat un colaj de imagini cu fotografia copilului bursier ales si cu fotografia personala, colaj pe care are posibilitatea de a-l seta ca fotografie de profil, lansand aceeasi provocare si catre alte persoane.

Contributiile catre proiect pot fi realizate astfel:

– prin donatia de rechizite, fie ceva necesar in general pentru studii, fie un pachet personalizat realizat dupa o analiza a pasiunilor copiilor implicati in proiect. Pachetele pot fi livrate personal sau prin curier Asociatiei P.A.VE.L.: Soseaua Fundeni, Nr. 252, etajul 1, Sector 2, Bucuresti, cod 022338

– prin donatia unei sume de bani direct catre Asociatiei P.A.V.E.L., in fondurile de proiecte:

RO16BPOS71003031332RON01 (cont in lei, deschis la BancPost)

RO10BPOS71003031332EUR06 (cont in euro, deschis la BancPost)

ARTICOLE SIMILARE

Scenariul & regia: Bogdan Mustață

realitatea

O mireasa ANOREXICA a mancat doar doua bucatele de ananas in saptamana de miere. Vezi ce a salvat-o de la MOARTE

Gavin Rossdale: Da, am avut o relație cu un bărbat!

realitatea

Ea este cea mai FRUMOASA romanca! Miss World Romania 2013

Brad Pitt, primar?

realitatea

HOROSCOPUL dormitorului!

realitatea

Scrie un comentariu